Examenul de Bacalaureat 2016 a intrat intr-o noua faza. Dupa ce au sustinut proba A (evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba româna), tinerii inscrisi la examenul de Bac 2016 au intrat de ieri (marti, 21 iunie) la proba de evaluare a competentelor digitale, asa numita proba D.

Examenul a luat startul la ora 13.00, primii elevi intrând in salile de examinare cu o jumatate de ceas inainte pentru a primi instructiuni. La aceasta proba, numarul de candidati acceptati in salile de informatica este dat de numarul de calculatoare existente in fiecare unitate de invatamânt in care se desfasoara bacalaureatul.

Examenul propriu-zis dureaza 90 de minute, intre care, 15 minute sunt pentru proba de internet iar 75 de minute sunt rezervate pentru demonstrarea abilitatilor de lucru in diferite programe. Trebuie spus ca aceasta proba este favorita celor inscrisi la examenul de bacalaureat, calificativul fiind maxim pentru majoritatea competitorilor.

Lipsa de la aceasta proba, implicit nepromovarea acesteia, duce la pierderea dreptului de a sustine celelalte probe, practic la pierderea examenului de bacalaureat. Proba D a examenului de bac este programata pâna pe 24 iunie, iar de pe 27 iunie pâna pe 1 iulie va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Probele scrise de la bacalaureat vor fi sustinute în 4 iulie la Limba si literatura româna si în 5 iulie la Limba si literatura materna. Testarea va continua în 6 iulie cu proba obligatorie a profilului si în 8 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele vor fi afisate în 12 iulie, pâna la ora 16.00, iar contestatiile vor fi depuse în aceeasi zi, între orele 16.00 si 20.00. Rezultatele finale vor fi afisate în 16 iulie. In judetul Bacau s-au inscris la examenul de bacalaureat un numar de 3.702 absolventi ai claselor a XII-a si a XIII-a.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ