Al doilea este numele real al poetului, epigramistului, publicistului, activistului cultural nascut la Fruntesti, comuna Filipeni, la 25 iunie 1914. In satul natal a urmat scoala primara, iar apoi Scoala Normala din Bârlad si Institutul Pedagogic din Iasi.

A fost învatator în Basarabia, profesor de româna la Liceul Nr. 3 Bacau si inspector scolar general în Neamt, director de teatru (la „Licurici“ si Teatrul de Stat din Bacau). A scris versuri („Ogoare si luceferi“, Cernauti, 1943), reportaje si a facut traduceri, publicate în diverse reviste.

În 2013, Oana Oprisan, învatatoare din comuna Filipeni si studenta la PIPP, si-a luat gradul I cu o prezentare a scrierilor lui B. Munte (Ion Buba).

Addenda a fost apreciata la superlativ de Venera-Mihaela Cojocariu si Rodica Leonte, iar primarul comunei si dascalii, prezenti la sustinerea lucrarii, au promis ca vor boteza una dintre scoli cu numele scriitorului.

La rândul ei, Oana Oprisan va dona Muzeului câteva numere din revista „Luceafarul“, la care a colaborat B. Munte. Cu totii ne-am dat întâlnire în toamna, când vom dezveli firma scolii. Merita!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ