14 iunie 2024
ActualitateAxa Rutieră Strategică 3: Un salt semnificativ în infrastructura rutieră a județului...

Axa Rutieră Strategică 3: Un salt semnificativ în infrastructura rutieră a județului Bacău

Într-o declarație recentă, președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a anunțat finalizarea cu succes a lucrărilor la Axa Rutieră Strategică 3, un proiect ambițios ce a avut un impact major asupra infrastructurii rutiere a județului Bacău. Acest proiect, care se întinde pe o lungime de 95 de kilometri și traversează 11 comune, a fost planificat și propus pentru finanțare încă din 2015, sub conducerea președintelui Dragos Benea și a vicepreședintelui Ionel Floroiu.

Investiția, vitală pentru zona de est a județului, a fost implementată și cofinanțată de către Consiliul Județean Bacău, având o valoare totală de aproximativ 46 de milioane de euro. Finanțarea a fost asigurată în proporție de 95% prin Programul Operațional Regional 2014-2020, marcând astfel o colaborare eficientă între administrația locală și resursele europene disponibile.

Pentru a facilita execuția lucrărilor, tronsonul a fost împărțit în trei loturi distincte:  • LOT 1 – DJ 207D (limită judeţ Neamţ – Traian – DN2F) cu o lungime de 22.2 km.
  • LOT 2 – DJ 241 (limita județ Vrancea – Podu Turcului – Izvoru Berheciului) ce măsoară 58.3 km.
  • LOT 3 – DJ 241A (Izvoru Berheciului- Secuieni) având o lungime de 13.8 km.

Prin cifre, impactul acestui proiect este impresionant și reflectă eforturile depuse pentru modernizarea infrastructurii rutiere din regiune. Lucrările executate includ:

  • Refacerea sistemului rutier existent pe 95 km de drum.
  • Înlocuirea a 187 de podețe și decolmatarea a 91 de podețe existente.
  • Reabilitarea a 17 poduri cu infrastructura și suprastructura.
  • Execuția a 106.927 de metri de șanțuri și rigole.
  • Montarea a 56.711 metri de parapet de protecție.
  • Realizarea a 210 km de marcaje rutiere.
  • Montarea a 3.897 de indicatoare rutiere.

Obiectivul general al proiectului este de a asigura o cale rutieră modernă pentru locuitorii comunelor Dămienești, Negri, Prăjeşti, Traian, Secuieni, Izvoru Berheciului, Colonești, Răchitoasa, Motoşeni, Glăvăneşti și Podu Turcului, precum și pentru cei aflați în tranzit spre județele învecinate. În mod evident, această investiție a fost concepută și implementată pentru a stimula dezvoltarea socio-economică a zonei de est a județului Bacău.

Finalizarea cu succes a Axa Rutieră Strategică 3 reprezintă un pas semnificativ înainte pentru comunitățile locale și pentru întreaga regiune, deschizând noi oportunități și contribuind la creșterea calității vieții în această parte a țării.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri