In urma unei sedinte extraordinare a Consiliului Local Onesti, in care s-a luat act de incetarea mandatului de viceprimar cu atributii de primar a lui Alexandru Cristea, in aceasta functie a fost desemnat, prin votul consilierilor locali onesteni, avocatul Vasile Buzdugan (foto).

Cristea si-a pierdut mandatul dupa ce a trecut in barca altui partid, altul decât cel in care era in momentul când, din pozitia de consilier local, a fost propus sa preia acesta functie. Schimbarea a intervenit in iunie 2015, dupa ce primarul ales, Laurentiu Neghina, a primit condamnarea definitiva in dosarul privind mita la bacalureat.

Neghina fusese suspendat de prefectul de la acel moment. Pentru alegerea unui nou primar interimar al Onestiului au fost facute doua propuneri: Vasile Buzdugan, propus de consilierul cu atributii de viceprimar Nicolae Gnatiuc, si Ciprian Zarzu, propus de catre grupul consilierilor PNL, prin Elena Pascu Apavaloaie.

PUBLICITATE

Numararea voturilor consilierilor locali onesteni la acest scrutin a aratat ca 11 voturi au fost pentru numirea lui Vasile Buzdugan si 5, pentru Ciprian Zarzu. „In aproape o luna ca interimar nu poti face mare lucru, dar ma voi stradui sa dau echilibru acestei campanii electorale. Nu vreau ca cineva «sa fure startul», va promit lucrul acesta!”, a declarat imediat dupa numire Vasile Buzdugan.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ