Aeronava companiei Blue Air care a decolat de la Bologna cu destinatie Bacau a fost intoarsa din drum deasupra orasului Trieste si a facut cale intoarsa.

Avionul trebuia sa aterizeze pe Aeroportul din Bacau la ora 13.40.

Conform flightradar24.com, aeronava a coborat de la 34.000 de picioare (10,3 km) la 10.050 de picioare (3,3 km) in numai sase minute.

Avionul in cauza este un Boeing 737, fabricat in 1992.

GRAFIC

Ce spune Blue Air:

“Aeronava tip Boeing 737-400 (YR-BAR) care opera cursa Bologna – Bacau si avea la bord 92 de pasageri si 2 infanti a decolat la ora 12:21 (ora Romaniei) de pe Aeroportul International Marconi – Bologna.

La circa 20 de minute dupa decolare, comandantul aeronavei a luat decizia sa revina la aeroportul de plecare in urma unei semnalizari (posibila depresurizare a aeronavei) aparute pe parcursul zborului.

In conformitate cu standardele de siguranta si procedurile in vigoare, comndantul a declansat manual mastile de oxigen ca masura suplimentara de siguranta pentru pasageri. Acum, pasagerii se afla in incinta Aeroportul International Marconi – Bologna de unde vor fi preluati de o alta aeronava BlueAir”, a anuntat compania intr-un comunicat de presa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

15 COMENTARII

  1. Si eu am auzit la h 6 dimineata un avion care survola prea aproape de pamant. Prima impresie a fost de prabusire, apoi daca nu am auzit un impact m-am gandit ca a efectuat un zbor sub limita radarului !?!. Dar de la Trieste pana la Bacau sa se auda “survolarea” asa de corect !!??, nu prea cred . Poate da cineva vreo explicatie la “zgomotul” de azi dimineata ?

  2. La ora 6 nu a fost nimic special, un avion Albastar (spaniol) a incercat o aterizare la pista 34 (adica din sud spre nord) dar a executat o ratare, cel mai probabil datorita conditiilor meteo si procedura standard a fost de realiniere la pista 16 (din nord spre sud), dar nu a mai luat inaltime din diverse motive (sa pastreze contactul vizual cu solul, sau nu-si avea rostul o castigare de inaltime atata timp cat facea o aterizare vizuala si nu instrumentala).

  3. Timp cât siguranța călătorilor nu a fost pusă în pericol “chapeau” comandantului sI colegului dîn dreapta. Ei știu bine ca au în cabină vieți umane,în schimb compania blue air ne c-am consideră bagaj de stiva dar asta este altă mâncare de pește.

  4. Pana nu scapam de monopolul asta pacatos de la Blue Air vor fi tot probleme! Cea mai proasta si scumpa companie, dar are piloti foarte buni! Referitor la survolul de dimineata asa se intampla cand nevoile populatiei nu conteaza! Nu are importanta ca trezim un oras intreg, copii, bolnavi, batrani, etc! Important este sa ne facem zborul cum vrem! Ca si aviatia militara de altfel! Daca un pustan face un chermez vine Politia la usa si pac amenda! Daca zboara MIGuri, se fac probe la IRAV sau un pilot ametit ori glumet se joaca deasupra zonelor locuite de ne sare varul de pe pereti si vibreaza remopanele ca tobele nu mai conteaza……..totul este pentru binele si apararea patriei!

  5. Pentru OMUL, documenteaza-te cum este in alta parte in lumea asta. Si ca sa vezi extremele, verifica “Meiringen Airbase”, in plina zona turistica in Elvetia … sa vezi acolo cum e sa decoleze F16 intre doi munti (aproape pereti), cu localitatea turistica pe vale si acolo lumea intelege si totul se discuta fara frustrari ale unor localnici, cum e la Bacau, care pentru ca sunt deranjati de zgomot au ajuns sa mute traiectul la decolare a unor avioane militare. Norocul vostru e ca sunt doar Boeing-uri si Airbus, nu altele civile care fac un zgomot destul de mare. Le mai mutati si pe alea de pe traiect? Ca deh … e mai importanta urechea omului decat viata celor care se afla in avioane, indiferent ca sunt militare sau civile.
    Revenind la cursa BlueAir, a fost o depresurizare care se intampla la orice avion de la orice companie. Nu tin eu apararea companiei BlueAir, dar nu-mi plac comentariile nefondate. Si echipajul a actionat exemplar. Sa va rugati voi sa aveti piloti la fel si la alte companii aeriene.

LĂSAȚI UN MESAJ