14 iunie 2024
Zona zeroFapt diversAvion întors după ce un pasager a avut o criză de diaree...

Avion întors după ce un pasager a avut o criză de diaree prin toată aeronava. Cinci ore a durat curățatul

Un incident inedit a avut loc în lumea aviației sâmbătă, 2 septembrie, când zborul DL194 al companiei Delta, care se îndrepta de la Atlanta către Barcelona, a fost nevoit să se întoarcă la aeroportul de plecare din cauza unei situații neobișnuite. Potrivit ziarului Daily Mail, un pasager a suferit o criză de diaree în timpul zborului, ceea ce a determinat piloții să ia o decizie radicală.

Avionul Airbus A350 se afla deja deasupra Virginiei când a fost luată hotărârea de a se întoarce la Atlanta. Motivul acestei decizii neașteptate a fost explicat de către comandantul aeronavei într-un mesaj transmis la Controlul Traficului Aerian: „Deviere către ATL – diareea pasagerului în tot avionul – pericol biologic”.

Înregistrările audio ale controlorului de trafic dezvăluie și raportul prin radio al unuia dintre piloți, care a confirmat problema: „Este o problemă de risc biologic, am avut un pasager care a avut diaree în tot avionul, așa că trebuie să ne întoarcem la Atlanta”.Operațiunea de curățare a avionului a durat cinci ore, timp în care mocheta a fost schimbată, iar urmele de diaree au fost eliminate. Situația a fost nu doar neplăcută pentru pasageri, ci și pentru echipajul de bord. Un pasager a povestit: „Partenerul meu a fost pe acel zbor! A fost destul de rău. Trebuia să pășești cu grijă pe culoar, totul mirosea oribil”.

Un alt pasager a comentat faptul că dezinfectantul utilizat nu a reușit să înlăture complet mirosul neplăcut: „Dezinfectantul cu parfum de vanilie făcea doar să miroase a rahat cu vanilie”.

Avionul a fost întâmpinat la sol de vehicule de urgență, iar pasagerul afectat a fost transportat la spital.

Cu toate acestea, mulțumită eforturilor depuse, zborul nu a fost anulat în totalitate. Aeronava a reușit să decoleze din nou spre Barcelona puțin peste cinci ore mai târziu, la ora 3 dimineața, și a ajuns la destinație cu opt ore întârziere, la ora 17:10.

Compania Delta a recunoscut incidentul și a transmis scuze către pasageri pentru întârzierea și neplăcerile cauzate. Cu toate acestea, nu au oferit detalii suplimentare despre natura exactă a problemei medicale care a dus la întoarcerea avionului.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri