21 septembrie 2023

Avion întors după ce un pasager a avut o criză de diaree prin toată aeronava. Cinci ore a durat curățatul

HomeZona zeroFapt diversAvion întors după ce un pasager a avut o criză de diaree prin toată aeronava. Cinci ore a durat curățatul

Avion întors după ce un pasager a avut o criză de diaree prin toată aeronava. Cinci ore a durat curățatul

Un incident inedit a avut loc în lumea aviației sâmbătă, 2 septembrie, când zborul DL194 al companiei Delta, care se îndrepta de la Atlanta către Barcelona, a fost nevoit să se întoarcă la aeroportul de plecare din cauza unei situații neobișnuite. Potrivit ziarului Daily Mail, un pasager a suferit o criză de diaree în timpul zborului, ceea ce a determinat piloții să ia o decizie radicală.

Avionul Airbus A350 se afla deja deasupra Virginiei când a fost luată hotărârea de a se întoarce la Atlanta. Motivul acestei decizii neașteptate a fost explicat de către comandantul aeronavei într-un mesaj transmis la Controlul Traficului Aerian: „Deviere către ATL – diareea pasagerului în tot avionul – pericol biologic”.

Înregistrările audio ale controlorului de trafic dezvăluie și raportul prin radio al unuia dintre piloți, care a confirmat problema: „Este o problemă de risc biologic, am avut un pasager care a avut diaree în tot avionul, așa că trebuie să ne întoarcem la Atlanta”.Operațiunea de curățare a avionului a durat cinci ore, timp în care mocheta a fost schimbată, iar urmele de diaree au fost eliminate. Situația a fost nu doar neplăcută pentru pasageri, ci și pentru echipajul de bord. Un pasager a povestit: „Partenerul meu a fost pe acel zbor! A fost destul de rău. Trebuia să pășești cu grijă pe culoar, totul mirosea oribil”.

Un alt pasager a comentat faptul că dezinfectantul utilizat nu a reușit să înlăture complet mirosul neplăcut: „Dezinfectantul cu parfum de vanilie făcea doar să miroase a rahat cu vanilie”.

Avionul a fost întâmpinat la sol de vehicule de urgență, iar pasagerul afectat a fost transportat la spital.

Cu toate acestea, mulțumită eforturilor depuse, zborul nu a fost anulat în totalitate. Aeronava a reușit să decoleze din nou spre Barcelona puțin peste cinci ore mai târziu, la ora 3 dimineața, și a ajuns la destinație cu opt ore întârziere, la ora 17:10.

Compania Delta a recunoscut incidentul și a transmis scuze către pasageri pentru întârzierea și neplăcerile cauzate. Cu toate acestea, nu au oferit detalii suplimentare despre natura exactă a problemei medicale care a dus la întoarcerea avionului.

Alte titluri
Alte titluri

Fiul și-a reclamat tatăl că a încălcat ordinul de protecție

La data de 19 septembrie a.c., polițiștii Secţiei 10...

Orchestra Filarmonicii Mihail Jora în Festivalul Internațional George Enescu

Evenimentul de maxim interes  pentru Filarmonica Mihail Jora din...

Primarul Bacăului lansează un apel pentru relocarea panourilor publicitare de pe spațiul public

Primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu lansează un apel public privind scoaterea...

Ultimele știri