25 aprilie 2024
Zona zeroEu știuAveți de gând să construiți o casă? Fiți pregătiți pentru aceste costuri

Aveți de gând să construiți o casă? Fiți pregătiți pentru aceste costuri

Construirea unei noi case reprezintă o decizie care are un impact major asupra vieții noastre. Procesul implică mai multe aspecte de luat în considerare, elemente ce atrag costuri suplimentare de cele mai multe ori. Terenul, planul casei, proiectul propriu-zis, construcția, materialele și finisajele, sunt factori ce pot complica bugetul final. Ținând cont de toate aceste elemente încă de la început, la finalul proiectului, nu veți avea surprize neplăcute în ceea ce privește costurile construcției.

Achiziția terenului și curățarea acestuia

Dacă nu dispuneți de un teren, atunci cu siguranță știți că acesta este primul element care necesită alocarea unui anumit buget. În funcție de locație, poate avea anumite costuri. De asemenea, curățarea acestuia de copaci și iarbă, precum și nivelarea terenului și pregătirea pentru construcție, implică, de asemenea, alocarea finanțelor.

Schițarea planului casei

Dețineți deja terenul? Atunci cel mai probabil ați început să vă schițați o imagine a viitoarei locuințe. Când decideți suprafața casei, luați în considerare câte persoane vor locui în ea și nevoile fiecăreia, cât de mare să fie, numărul de etaje, necesitatea unui subsol, mansarde sau garaj integrat, atelier, depozit sau zonă pentru centrala termică. Toate acestea pot urca costurile construcției.

Este important să știți de la început aceste lucruri, pentru ca fiecare încăpere să se regăsească în planul arhitectului, atunci când veți obține autorizațiile necesare pentru realizarea construcției. Dacă veți decide ulterior adăugarea unei camere în plus sau refacerea planului, cel mai probabil vor fi necesare costuri suplimentare, noi autorizații și timp pierdut.



Proiectarea casei și costurile aferente construcției

Odată schițat planul casei, la nivel de familie, va fi necesară realizarea unui proiect cu ajutorul unui arhitect. Proiectul va conține planurile tuturor nivelurilor, aspectul exterior, bugetul estimativ pe care doriți să îl respecte viitoarea construcție și alte elemente. Arhitectul vă va ajuta să dimensionați casa, astfel încât să profitați de fiecare colț al locuinței și să nu construiți în plus. Acest lucru poate fi util pentru bugetul final alocat.

Costurile pentru proiectul casei variază în funcție de plan. Tocmai din acest motiv este necesară o evaluare realistă a necesităților spațiului construit. Tehnologia și materialele folosite pentru construcție, pot crește bugetul. Cărămida, lemnul, panourile sandwich, beneficiază de prețuri diferite. Casele tradiționale și cele modulare sau prefabricate influențează costurile. Tehnologia de încălzire și finisajele interioare și exterioare, determină, de asemenea, creșterea bugetului.

Odată realizat proiectul casei, vor fi necesare o serie de autorizații eliberate de primăria de pe raza căreia se va construi viitoarea locuință. Pentru o siguranță sporită, veți avea nevoie și de un studiu geotehnic, elaborat de o echipă de specialiști. Costurile pentru obținerea fiecărui aviz, variază de la un caz la altul.

În ceea ce privește costurile aferente construcției, acestea pornesc de la 4 807 635,00 Lei/m2 și pot ajunge până la 9 228 450,00 Lei/m2, pentru o casă la cheie. Desigur, în funcție de proiect, dimensiune, locație, materiale, finisaje, prețurile variază. Este important să țineți cont de faptul că, o casă, reprezintă o investiție pe termen lung, așadar asigurați-vă că luați cele mai bune decizii în ceea ce privește materialele folosite.

Pentru a putea avea o idee aproximativă privind costurile unei case, specialiștii din cadrul platformei Wilio, vă pot fi de ajutor. Introduceți o solicitare în categoria calculator proiect casa cât mai detaliată și veți primi mai multe oferte. În funcție de recenziile clienților și costurile primite din partea ofertanților, puteți alege oferta care corespunde nevoilor dumneavoastră.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri