Colegiul National „Vasile Alecsandri” organizeaza, în aceasta perioada, a sasea editie a proiectului local “Aventuri în BiblioMisteria”, proiect derulat în parteneriat cu Biblioteca Judeteana „Costache Sturdza” Bacau si care se adreseaza elevilor din clasele de liceu, cu scopul de a atrage cât mai multi tineri spre literatura.

„Ne-am propus sa promovam lectura într-un mod cât mai atractiv, utilizând interdisciplinaritatea, cooperarea si mijloacele moderne de lucru. Vrem sa îndepartam bariera dintre tineri si carte, sa-i încurajam sa îsi exprime liber opiniile, într-o atmosfera distinsa, si sa le stimulam imaginatia. Credem ca astfel elevii nostri vor constientiza valoarea pe care o are lectura.

Rezultatul pe care îl asteptam consta în cresterea numarului de cititori”, ne-a declarat prof. Ramona Mocanu, initiatoarea proiectului. Si în acest an, activitatea este structurata în mai multe etape. Prima presupune înscrierea participantilor la Biblioteca Judeteana, unde se va face un tur ghidat al bibliotecii, iar elevii obtin permisul de cititor. A doua etapa are în vedere ilustrarea, pe grupe sau individual, a unei povestiri, în functie de clasa.

PUBLICITATE

„Cartea de nisip”, de Jorge Luis Borges, va fi ilustrata de elevii clasei a IX-a, „Ubicuitate”, de Dino Buzzati, îi va inspira pe elevii clasei a X-a si nuvela „Casa de hârtie”, de Carlos Maria Dominguez, ofera contextul ce va fi dezvoltat de elevii clasei a XI-a.

Toate lucrarile concepute de liceeni vor fi depuse la Biblioteca Judeteana, unde se va realiza o expozitie timp de un an. Lucrarile vor fi jurizate de o echipa de specialisti, formata din bibliotecar Crina Ifrim, bibliotecar Gabriela Radu, prof. Iulian Bucur si prof. Ramona Mocanu.

Ilustratiile câstigatoare vor fi premiate cu diplome si carti. Pe tot parcursul activitatilor, cei 175 de elevii vor fi îndrumati de prof. Ramona Mocanu, prof. Calina Stroe, prof. Ramona Palade Jitaru si prof. Pompilia Postelnicu, clasele implicate fiind a IX-a B, a IX-a D, a IX-a E , a X-a C, a X-a D si a XI-a D.
(Rebeca Timofte, Ioana Grintescu, 7B)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Ce catedra de limba romana avea candva acest colegiu! Acum, cu profesoare ca Palade-Jitaru se duce de rapa totul!La clase nu face nimic, elevii si parintii sunt innebuniti, dar cine mai e ca ea?Intrebarea e, cum a ajuns aici?Poate fostii directori ma lamuresc.Domnisoara profesoara a venit prea usor in Alecsandri!Aici valorile sunt nonvalori si, nonvalorile sunt valori, din pacate!Pacat!!!

LĂSAȚI UN MESAJ