19 aprilie 2024
ActualitateAvarii remediate sub presiune mediatica

Avarii remediate sub presiune mediatica

– problemele locatarilor din Asociatia de proprietari nr. 1, 9 Mai 25 par sa se fi rezolvat partial dupa ce cotidianul “Desteptarea” a publicat neregulile reclamate de presedinta Camelia Lisievici – informatiile au ajuns si la Elsaco Electronics SRL Botosani, care a emis un drept la replica pe marginea acestui subiect, desi s-a discutat cu seful de santier la fata locului

Problemele proprietarilor care locuiesc in blocul nr. 25 de pe strada 9 Mai, au capatat noi dimensiuni, când unul din locatari a sesizat conducerii Asociatiei de proprietari nr. 1, 9 Mai 25 faptul ca santurile sapate pentru inlocuirea retelelor de termoficare sunt inundate. Spirit practic, presedinta Camelia Lisievici s-a dus la fata locului, a fotografiat canalele pline cu apa si a luat imediat legatura cu seful lucrarii, spunându-i ca societatea care a facut sapaturi i-a spart trei canalizari, iar apa adunata in santuri este pe cale sa inunde subsolul tehnic al blocului. Seful de santier a precizat atunci ca nu firma Elsaco se face vinovata de aceasta situatie, ci un subcontractor. Pâna la urma, tot cei de la Elsaco au scos apa din canale, pentru ca altfel nu puteau lucra nici ei la inlocuirea conductelor.

“În ceea ce priveste afirmatia cu privire la spargerea canalizarii si inundarea zonei de lucru, confirmam producerea unei atingeri la conducta DN 100, dar nu in masura sa inunde câmpul de lucru. Avaria a fost remediata in cel mai scurt timp posibil”, arata Elsaco Electronic SRL Botosani intr-un comunicat de presa.



Desi Elsaco contesta declaratiile locatarilor si ale presedintei Camelia Lisievici, situatia exacta la momentul sesizarii a fost imortalizata cu un aparat de fotografiat, proba incontestabila. In ceea ce priveste refuzul presedintei de a le permite accesul constructorilor in subsolul blocului pentru bransarea scarilor care nu mai au niciun consummator, Elsaco precizeaza:

“Fiind vorba de un proiect cu finantare europeana, chiar daca in bl. 25 sc. D, E, F, G nu exista niciun apartament racordat la sistemul centralizat de incalzire, constructorul are obligatia sa inlocuiasca conductele exterioare pâna la limita de proprietate, daca nu ii este permis accesul in subsol”, arata Elsaco.

In replica, Camelia Lisievici, declara ca locatarii de la scarile debransate de la sistemul de termoficare nu vor sa le permita muncitorilor accesul in subsolul blocului pentru refacerea bransamentelor, intrucât nu mai vor sa plateasca partile comune. ”Toti proprietarii de la scarile amintite au centrale de apartament, iar o data cu debransarea, oamenii au taiat inclusiv tevile din apartamente, nemaifiind niciun consumator. Solutia tehnica ar fi sa faca o gura de canalizare si sa lase bransamentul acolo. Nici intr-o suta de ani, oamenii nu o sa renunte la investitiile lor ca sa se reintoarca la Thermoenergy. Deja m-am consultat cu proprietarii de la scarile D si F, iar oamenii nu sunt de acord cu bransarea”, declara Camelia Lisievici, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 1, 9 Mai 25.

In final, Elsaco precizeaza ca spuma poliuretanica, despre care locatarii spun ca a ajuns in instalatii, este utilizata pentru mansonari. Dupa ce se sudeaza conducta, se monteaza un mason pe aceasta sudura, se face o gaura in manson si se spumeaza, iar materialul ajunge pe conducta si nu in interiorul acesteia. Camelia Lisievici spune insa ca pe 18 decembrie 2015, cei de la Elsaco au inchis lucrarea si au plecat. Când locatarii au reclamat ca nu au caldura in calorifere, asociatia a sesizat conducerea Thermoenergy.

“Spuma poliuretanica au gasit-o in scara A cei de la Thermoenergy si s-au dus cu ea la sefi, aratându-le ce lucrare a facut constructorul”, spune Lisievici.

Pe 16 februarie, in urma aparitiei in ziar a articolului “Dorel a spart trei canalizari in buricul târgului”, pe santier si-au facut aparitia mai multi responsabili. Gurile de canalizare acoperite cu pamânt au fost descongestionate, iar avariile reclamate au fost rezolvate partial, cu promisiunea ca pâna la sfârsitul saptamânii vor fi rezolvate toate problemele, iar in maxim doua saptamâni, lucrarea se va finaliza.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri