Concertul de joi, de la Sala “Ateneu” se deschide cu poemul simfonic Kikimora, compus de A. Liadov. Solistul serii, pianistul Răzvan Dragnea ne mărturiseşte că lucrarea pe care o va interpreta, Concertul nr.4 din creaţia compozitorului rus Serghei Rahmaninov, este un concert foarte dificil, extrem de spectaculos, foarte dinamic, o muzică care te ţine cu sufletul la gură. “Cred că o să fie un concert foarte bun, pe care aştept cu nerăbdare să îl oferim publicului băcăuan”. Răzvan Dragnea susţine numeroase concerte şi efectuează turnee în: Africa de Sud, Japonia, Ungaria, Germania, Franţa, Italia, Portugalia, Islanda. Predă la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a obţinut şi titlul de doctor.

La pupitru se află Alexandru Ganea, care va încheia programul cu paginile pline de patos romantic ale Simfoniei a III-a, “Renana” de Robert Schumann. “Revin cu bucurie la Ateneu şi consider Filarmonica, un simbol al oraşului Bacău.” Conferenţiar universitar dr. şi dirijor al Orchestrei “Universitaria” la UNMB, Alexandru Ganea se află la pupitrul orchestrelor din ţară şi Republica Moldova.

Vineri, 12 februarie, ne vom bucura de prezenţa italianului Roberto Giuffre, iniţiat în arta dirijorală de Ovidiu Bălan, la Filarmonica băcăuană. Dirijor la Orchestra Femminile Italiana, Giuffre a dirijat diverse orchestre simfonice şi a colaborat cu Institutul Italian de Cultură din Bucureşti şi Sofia, şi, bineînţeles, în cele mai importante oraşe din Italia.

PUBLICITATE

El îl va acompania pe maestrul său, pianistul Luciano Lanfranchi, fost profesor de pian principal la Conservatoarele din Milano si Genova. Ajuns la venerabila vârstă de 80 de ani, maestrul Lanfranchi, deţinător al Premiului “Colon”. conferit de Accademia Perez din Huelva este director artistic al Asociaţiei “Gruppo Promozione Musicale (Camogli-Genova) şi timp de 30 de ani al Concursului Internaţional “Rovere d’Oro de la San Bartolomeo al Mare. A concertat şi a ţinut cursuri de măiestrie peste tot în lume. La Sala “Ateneu” va interpreta Concertul pentru pian al lui Domenico Puccini. Rapsodia ungară pentru violoncel de David Popper, o vom asculta cu Clara Sofia Lupaşcu , elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Artă “O.Băncilă ” din Iaşi, câştigătoarea trofeului Emanuel Elenescu, în noiembrie 2015 la Piatra – Neamţ.

OZANA KALMUSKI ZAREA

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ