Pentru prima oara în Bacau, Trio Boulanger, despre care Luxemburger Tageblatt scria ca “dispune de toate atuurile pentru a prelua mostenirea legendarului Beaux Arts Trio” a susţinut aseară la Sala “Ateneu” un recital cu lucrări de Schubert, Bloch, Grieg. În această seară, protagonistele Trio-ului Boulanger de la Berlin: Karla Haltenwanger (pian), Birgit Erz (vioară) şi Ilona Kindt (violoncel), vor interpreta Triplul Concert pentru vioară, violoncel şi pian în Do major de Ludwig van Beethoven. Cele trei muziciene au un excelent renume pe “bursa” muzicii de cameră, mai ales după câştigarea în 2007 a Concursului Internaţional pentru muzică de cameră de la Trondheim, în Norvegia.

Concertul se anunţă o reuşită, dat fiind că Trio-ul a înregistrat un disc, premiat cu Premiul Superonic, pe care figurează lucrări ale lui Beethoven, Şostakovici şi Peter Vasks. Ele au participat la nenumărate festivaluri naţionale şi internaţionale, la Heidelberg, Salzburg, Berlin etc.

În programul serii de concert dirijat de şeful orchestrei din Pleven, Bulgaria – Deyan Pavlov, regăsim binecunoscutul poem simfonic “Preludiile” compus de Franz Liszt şi Capriciul italian de P.I. Ceaikovski.

PUBLICITATE

“Sunet strălucitor la orchestră, dirijor fermecător, maestrul Pavlov încântă cu fiecare apariţie” (Musica Viva – Sofia). Deyan a concertat în Germania, Anglia, Grecia, Canada, are înregistrări cu cele mai cunoscute opera, operete, lucrări simfonice sau muzică contemporană bulgară. Este professor şi participă la importante festivaluri de profil, în Bulgaria, Spania, Grecia, România, Elveţia.

Ozana Kalmuski Zarea

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ