Concertul din această seară este un eveniment muzical integrat în Luna francofoniei. La pupitrul Filarmonicii băcăuane se află Alain Pâris, muzician francez cu ilustră carieră artistică. Activitatea sa prodigioasă la orchestrele din Sankt Petersburg, Ankara, Atena, Liban, Cairo, Bucureşti – unde face cunoscut şi impune repertoriul muzical francez, îl aduce în faţa celor mai valoroase colective artistice din lume. Alain Pâris semnează numeroase lucrări muzicografice, cea mai importantă fiind “Dicţionarul interpreţilor”.

Vine cu plăcere în Bacău, unde propune lucrări muzicale de referinţă, cum este Valsul de Maurice Ravel, despre care afirmă că este “în acelaşi timp o sinteză, o evocare şi o halucinantă şi frenetică celebrare a ritmului”. Vom mai audia Masques et bergamasques a lui Gabriel Fauré şi, în primă audiţie, Simfonia a III-a de Albert Roussel.

Pianista Dana Borşan – solistă a Orchestrei Radiodifuziunii Române – cu o sensibilitate artistică aparte, a studiat cu Gabriel Amiraş, apoi cu George Sava, la Academia de Arte din Berlin.
Câştigătoare a Concursurilor din Varşovia, Zwikau, Viena, participă la festivaluri muzicale de renume. A susţinut peste 750 de recitaluri şi concerte cu care impresionează critica şi publicul meloman din ţară şi străinătate. Abordează şi lucrări concertante mai puţin cunoscute din creaţia lui H. Wolf şi M. Moszkowski şi realizează Integrala Concertelor pentru pian de W. A. Mozart. În această seară ne va delecta cu al 12-lea Concert în La Major, KV 414 al genialului creator clasic.
Un simfonic ce nu trebuie pierdut, cu doi impresionanţi artişti.

OZANA KALMUSKI ZAREA


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ