Stagiunea camerala estivala debuteaza cu un recital al Trio-ului cu pian alcatuit din Elena Ovanescu-Pîrvu (vioara), Sebastian Virtosu (violoncel) si Doina Grigore (pian). Formatia infiintata la Iasi, in acest an, a sustinut concerte la Filarmonicile din Iasi si Chisinau (R. Moldova) si are în repertoriu lucrari din creatia vieneza a secolelor XVIII si XIX, respectiv J. Haydn, L. van Beethoven si Fr. Schubert. 

In aceasta seara vom audia: Trio all’ongarese Hob XV/25 de Joseph Haydn si Trio op. 97 „Arhiducele” din creatia lui Ludwig van Beethoven. Muzicieni consacrati, fiecare dintre membrii Trio- ului au o cariera artistica si universitara, la Universitatea de Arte „G. Enescu” Iasi. Violonista Elena Ovanescu-Pîrvu, conferentiar univ. doctor, discipola profesorilor Stefan Lory si George Manoliu, cânta ca solista si in ansambluri în România, Tunisia, Bulgaria, R. Moldova.

Membru al Orchestrei de camera „Danubis” din Iasi, colaborator al Orchestrelor simfonice din Iasi si Bacau, membru fondator al Orchestrei „La Camerata” Sousse Tunisia, sef partida viola Orchestra simfonica Tunis (2000-2004), ingrijește prima editie a Sonatei pentru vioara si pian de Viorel Munteanu la Editura Muzicala, Bucuresti, 1986. Conf. univ. dr.Doina Grigore a studiat pianul cu prof. Mihaela Constantin, s-a perfectionat in Austria, Ungaria, Elvetia, Belgia, tari unde are si activitate concertistica, solistica si camerala. Se remarca în România, R. Moldova, Germania, Franta, Italia.

PUBLICITATE

Violoncelistul Sebastian Vîrtosu, lector univ. dr., este membru fondator al Cvartetului Gaudeamus, cu care a concertat în Europa si cu care a obtinut importante premii în Italia si Austria. Trio-ul este deja aplaudat pe scenele de concert, asa încât, va asteptam la Sala Ateneu pentru a savura muzica clasica!

Ozana Kalmuski Zarea


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ