Solista serii, Denisa Partenie este masteranda la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde studiaza cu pianistul Viniciu Moroianu. Profesoara la Scoala de muzica nr. 5 din Bucuresti, Denisa a câstigat concursuri nationale de prestigiu si a sustinut recitaluri în tara, fiind solista cu orchestra Teatrului Nae Leonard din orasul natal, Galati, la Rm. Vîlcea si Bucuresti.

S-a perfectionat în cursuri de master în Germania, Portugalia si Austria. În aceasta seara asistam la debutul sau cu Orchestra Filarmonicii Mihail Jora, în paginile Concertului nr.1 pentru pian de Ludwig van Beethoven. Acest opus clasic, finalizat de Beethoven în anul 1797, va fi urmat de muzica baletului Idomeneo, comandata lui Mozart de Karl Theodor al Bavariei pentru carnavalul de la Munchen. Suita are patru parti: Chaconna, Pas seul, Passapied, Gavota.

Simfonicul va fi dirijat de Robert Gutter (FOTO), director muzical al Orchestrei Simfonice din Fayetteville si a celei din Greensboro – Carolina de Nord. Nascut la New York, a studiat la Universitatea de Muzica Yale si a obtinut Diploma la Academia Chigiana din Siena, unde a studiat dirijatul cu Franco Ferrara. A activat ca profesor la renumite universitati muzicale americane. În cei 40 de ani ca dirijor profesionist, s-a dedicat orchestrelor din Statele Unite si din strainatate.

PUBLICITATE

Dirijeaza în SUA si Europa si de peste 11 ani vine sa împartaseasca din vasta sa experienta muzicala la Cursurile Internationale de dirijat din orasul nostru despre care afirma: Bacaul este orasul perfect pentru noi!

Preludiul de Bernardo Pasquini, Porumbita de Jaques de Gallot, Gaina de Jean – Philippe Rameau, Privighetoarea – anonim englez, Cucul de Bernardo Pasquini, au fost valorificate si maiestrit orchestrate de muzicianul italian Ottorino Respighi în Suita Pasarile. Autorul unor poeme simfonice celebre, precum Pinii din Roma si Fîntânile Romei, lucrare compusa acum 100 de ani. Ca un remember catre muzica veche, ultima lucrare aleasa de Robert Gutter sa încheie simfonicul, Suita Pasarile ne va delecta cu sonoritatile sale!

OZANA KALMUSKI ZAREA


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ