* un concert extraordinar la Sala Ateneu, dirijat de maestrul Ilarion Ionescu Galati

S-au scris multe pagini despre maiestria muzicianului nascut în 1937 la Iasi, cu o cariera violonistica de exceptie si una dirijorala, ce include concerte cu marile orchestre din tara si din lume. Câstigatorul premiului I la Concursul National George Enescu din 1960, primul interpret român al primului Concert de vioară a lui Sostakovici, I. Ionescu Galati, supranumit Omul-orchestră s-a dedicat, peste trei decenii, Filarmonicii din Brasov, unde a reusit sa aduca calitate ansamblului de muzicieni. Din Austria, Belgia, Germania, Elveția, Turcia în China, Japonia, America, Singapore, I. I. Galați cucereste inimile ascultatorilor, ale orchestrantilor prin bucuria si stiinta sa de a face muzica. Berceusa eroica de Claude Debussy, doua acompaniamente si Suita Carmen nr.1 de Bizet sunt opus-urile în care domnia sa va evolua, la pupitrul Filaronicii Mihail Jora.

Astazi, incepe la Piatra Neamt Concursul International Emanuel Elenescu. Nu întîmplator am facut aceasta precizare. I.Ionescu Galati a fost discipol al lui Emanuel Elenescu la clasa de orchestra si cei doi solisti din aceasta seara, violonistul Florin Ionescu Galati si pianistul Constantin Sandu au fost dirijati de nenumarate ori de Emanuel Elenescu.

PUBLICITATE

Solist al Filarmonicilor din Brasov si Botosani, interpreteaza capodoperele literaturii violonistice universale si pagini de muzica româneasca, memorabile fiind interpretarile la Rapsodia româna pentru vioara si orchestra a lui Elenescu. In aceasta seara, virtuozitate si lirism cu Simfonia spaniola de E. Lalo.

Sef al catedrei de pian al Şcolii Superioare de Muzică şi Artele Spectacolului din Porto, Constantin Sandu este interpretul Variatiunilor pe o tema de Paganini op.43, lucrare compusa de Serghei Rahmaninov în anul 1934.
Muzicienii, tată și fiu, completeaza marea familie a celor care ne aduc bucuria spirituală în suflet.

Ozana Kalmuski Zarea


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ