Tur de forță pentru dirijorul Petronius Negrescu, care și-a ales pentru simfonicul din această seară: R. Wagner – Uvertura la opera “Tannhäuser”, J. Brahms – Simfonia a III-a în Fa Major, op.90.
Conferenţiar universitar la Universitatea de Arte, Facultatea de Muzică din Târgu Mureş, colaborator permanent al Filarmonicii Transilvania din Cluj şi al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, are frecvente concerte la Sinagoga din Bistriţa, la Filarmonica din Iași, în cadrul stagiunii muzicale organizată la Tecuci, fiind apreciat de criticii muzicali şi publicul meloman.

Solistă în Concertul pentru pian şi orchestră în la minor, op.54 de R. Schumann, Oana Csiky a studiat pianul în orașul natal, Craiova și la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj, la clasa de pian a conf. univ. dr. Csíky Boldizsár, unde este în prezent asistent universitar doctor.

Premiată a mai multor concursuri naţionale şi internaţionale: Carl Filtsch- Sibiu, Pro Piano- Bucureşti, Festivalul Muzicii Maghiare- Bucureşti, a participat la cursuri de măiestrie cu reputaţi pianişti-interpreţi: Walter Krafft, Csíky Boldizsár, Georg Sava, Pier Narcisso Massi, Theodor Paraschivescu.

PUBLICITATE

În calitate de solist, a susţinut diferite concerte cu orchestrele filarmonicilor din țară și din străinătate (Ungaria, Germania, Austria, Italia) și numeroase recitaluri.

Vineri, 27 mai, Concertul de concerte cu elevii Colegiului Național George Apostu, dirijat de Petronius Negrescu, cel ce ne delectează de șase ani în aceste programe dificile. Protagoniștii din acest an sunt: Margina Bianca – vioară, cls. IV, Ghinea Ștefana Gabriela – flaut, cls. VI, Condrea Bianca – vioară, cls. V, Butnaru Raris Ștefan – pian, cls. IV, Hușanu Cristian – vioară, cls.VII, Lacatoș Mark Josuah – pian, cls. VII, Coman Iohan – vioară, cls. VIII, Tanasă Daria Anastasia- flaut, cls. IX, Cojan Rebeca Antonia – pian, cls.X, Ioja Melinda – violă, cls. XII, Dumitru Raluca Nada – canto, cls. XII, de la clasele profesorilor: Silvia Pîndaru, Andreea Timilie, Nadia Sandu, Cornelia Zurita Vilafranca, Viola Cel-Mare, Angela Pascu, Mircea Iordăchiţă, Iulian Bolog, Brânduşa Moţoc.

Ozana Kalmuski Zarea

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ