Astazi si mâine seara, se incheie concertele dirijorilor participanţi la Cursurile Internaţionale de Dirijat, ediţia cu numărul 13. Un program dens, cu lucrări din perioada romantică, pregătit cu minuţiozitate de tinerii îndrumaţi , ca întotdeauna cu profesionalism şi eficienţă de maeştrii: Robert Gutter (SUA), Ovidiu Bălan şi Charles Gambetta (SUA).

Programul simfonicului din această seară este deschis de cel care participă pentru a patra oară la Academia de Dirijat din Bacău, Ken Yanagisawa (SUA) cu poemul simfonic Don Juan de Richard Strauss. De altminteri, Ken Yanagisawa va încheia, vineri concertul cu prima parte a Simfoniei a IV-a de Ceaikovski, prilej de a dovedi siguranţa pe care o are la pupitrul orchestrei.

Dawn Sonntag (SUA) va conduce Orchestra Filarmonicii “Mihail Jora” în prima şi ultima secţiune a Simfoniei a II-a în Re Major, op. 73 de Johannes Brahms. Vom audia Simfonia brahmsiană cu Jongbin Kim (Republica Korea) – partea I şi Francis Ku din Hong Kong, partea a II-a.

PUBLICITATE

Partea I din Simfonia a IV-a, în fa minor, op. 36 de P.I.Ceaikovski cu Yohan Kwon (SUA), va fi urmată de Simfonia No. 9 in mi minor, op. 95 “Din Lumea Nouă” (p.I) a lui A. Dvorak cu Jongbin Kim (Republica Korea). Primul simfonic se finalizează cu Suita a II-a de Ravel, Daphnis şi Chloe (Ivirea zorilor, Pantomimă, Dans general), la pupitru: Ian Niederhoffer (SUA). Acesta şi – a ales pentru vineri, o pagină muzicală cuceritoare: Simfonia “Din Lumea Nouă” de Dvorak (p.I), fiind urmat de Shiyi (Andy) Sheng (SUA), care va dirija finalul aceleaişi lucrări.

Devenite tradiţie şi ocupând un loc marcant în calendarul internaţional al pregătirii şefilor de orchestră din lume, Cursurile de la Bacău au devenit un reper pe agenda muzicienilor de pretutindeni.

Ozana Kalmuski Zarea


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ