În aceasta seara la Sala Ateneu, Festival Sostakovici. Dirijorul Florin Totan a ales pentru seara muzicala, Concertul nr.1 pentru vioara si orchestra, solist, Francesco Ionasco si Simfonia a V-a, o lucrare cu mare semnificatie emotionala pentru el.

“Iubesc aceasta simfonie, deoarece aici, în Bacau, cu ani în urma, când am fost invitat sa o dirijez, aveam sa o cunosc pe Silvia Savu, pianista de care m-am îndragostit, cu care m-am casatorit. As vrea sa-i dedic acest simfonic, acum, la un an de când a plecat dintre noi”. Artist cu un impresionant palmares, recunoscut în Europa si SUA, discipolul lui C. Bugeanu si Sergiu Celibidache, din anul 2000 Florin Totan este dirijor permanent la Filarmonica “Ion Dumitrescu” din Râmnicu- Vâlcea.

Student la Royal College of Music din Londra, Francesco Ionasco a sustinut peste 85 de concerte ca solist cu prestigioase orchestre din România si în strainatate, fiind laureat a peste 25 de concursuri unde este premiat.

Vineri, 26 februarie, la 18,30, va avea loc un Concert de concerte, intitulat „Pianul in trei generatii”, dirijat de Valentin Doni.

Lucrari binecunoscute si iubite de public vor rasuna în acest Concert de concerte pentru pian. Sandu Sandrin va deschide seara cu Franz Liszt – Concertul nr. 2 în La Major, urmat de pianista sud coreeana Seon-Jeong Kim, interpreta Concertului în la minor de E. Grieg si se va încheia cu îndragitul opus reprezentat de Concertul nr.1 în si bemol minor de Ceaikovski, lucrare pe care o vom audia în versiunea lui Nicolas Bourdoncle, pianist francez, de prezenta caruia ne bucuram adesea.

Marti am avut bucuria de a asculta un reusit recital pentru două viole, sustinut de bacauanca Monica Bejenaru si Loredana Apetrei, masterande la Universitatea de Arte din Iasi, clasa prof. univ. dr. Constantin Stanciu (Cvartetul Voces).

Ozana Kalmuski Zarea


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ