Dedicat Zilei Copilului, simfonicul din această seară vine să ne bucure cu sonorităţile sale clasice şi de poveste. În fond, putem dedica oricând un concert copilului din noi, bucuria inocentă fiind una dintre certificările faptului că trăim frumos. Chiar şi cei mai mari compozitori s-au dedat jocului şi aşa au apărut – întru delectarea noastră – lucrări – cu sau fără substrat programatic. Să ne gândim doar la Ma mere l’Oye (Mama mea gîsca) ori Suita Dolly a lui Maurice Ravel, la Colţul copiilor de Claude Debussy, piese ce trezesc imaginaţia şi ne întorc în matca caldă şi fără de griji a copilăriei.

Interpretul Concertului pentru oboi şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart este Nicuşor Mărdărescu – artist instrumentist al Filarmonicii “Mihail Jora” din anul 2008, doctor în muzică. Cu această orchestră, cea din Botoşani ori Iaşi, interpretează concerte din literatura oboistică de Vivaldi, Haydn, Pasculli, Rubtsov şi susţine recitaluri camerale. Format la şcoala profesorilor N. Tudor şi Florenel Ionoaia, se perfecţionează cu maeştri oboişti din ţară şi străinătate.

Născut într-o familie cu preocupări artistice, fiul Virginiei, profesoară de muzică şi dirijor de cor şi al profesorului, scriitor Corneliu Lupeş, dirijorul Cristian Lupeş ( licenţiat în fizică şi chimie), este discipolul prof. Cristian Brâncuşi la Universitatea de Muzică din Bucureşti.
Din 2008 devine doctorand al compozitorului Liviu Dănceanu. Cristian Lupeş se perfecţionează ca dirijor urmând cursuri de dirijat orchestră organizate de Universitatea de Muzică din Viena. Din anul 2001 devine colaborator al Agenţiei de Impresariat Artistic Artexim, pentru Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu, poziţie care îi va deschide porţile afirmării, aşa încât în 2012 lansează seria de concerte numită «Laureaţii Festivalului George Enescu 2011».

PUBLICITATE

Cristian va conduce orchestra băcăuană în Simfonia jucăriilor de Joseph Haydn şi Suita lui
Serghei Prokofiev, Petrică şi lupul.

Ozana Kalmuski Zarea

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ