Solistii concertului de joi seara, clarinetistul Emil Visenescu si Oana Iuliana Visenescu (viola), au studiat la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde actualmente predau.

S-au perfectionat în tara si strainatate si au nenumarate aparitii, pe scenele de concert, fiind aplaudati pentru maiestria lor artistica, fie ca solisti, fie ca membri ai Trio-ului Mozaic. Emil Visenescu va interpreta Rapsodia I pentru clarinet si orchestra, lucrare pe care compozitorul francez Claude Debussy a creat-o în 1909 si împreuna cu Oana Visenescu, Dublul Concert pentru clarinet, viola si orchestra, din creatia lui Max Bruch.

Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” îl are la pupitru pe Valentin Doni, dirijor permanent, muzician bine cunoscut în ipostaza de sef de orchestra, compozitor, orchestrator, interpret. Dupa studii la Institutul de Arte “G. Musicescu” din Chisinau, se perfectioneaza la Rueil Malmaison, Lyon si Lille, în Franta si capata experienta ca prim dirijor la Orchestra Simfonica a Filarmonicii Nationale din Republica Moldova, cu care are numeroase turnee in Europa. Cu un repertoriu vast, Valentin Doni este apreciat la fiecare concert, în 2002 Guvernul Francez conferindu-i titlul de “Cavaler al Ordinului în Arte si Litere”. Pentru finalul concertului, Valentin Doni a propus Dansuri simfonice – o lucrare plina de verva compusa de Serghei Rahmaninov în anul 1940.

PUBLICITATE

Un program de prime auditii veti putea audia duminica la ora 11.00, în concertul dirijat de Leonardo Quadrini (Italia): Nino Manna- Quasi adagio, Concertul pentru pian si orchestra, solist Lucio Grimaldi si Simfonia I de G. Martucci.

Muzician eclectic, Quadrini a sustinut peste 2.000 de concerte în calitate de dirijor, pianist, organist si clavecinist în întreaga lume. Atras de opera si de repertoriul vocal-simfonic, a dirijat marile lucrari de Vedi, Puccini, Rossini si Donizetti. Prezenta lui în fata orchestrei este garantia unui concert de cea mai aleasa calitate.

Ozana Kalmuski Zarea


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ