Laetitia Naomi Hahn

Ratko Delorko s-a format ca muzician: pianist, compozitor si dirijor la Köln, Düsseldorf si München. A avut privilegiul de a concerta la Filarmonica din Berlin, la Tonhalle din Düsseldorf, la Filarmonica din Koln, la Gasteig din München, la Filarmonica din Essen, la Musikhalle din Hamburg, la Glocke în Bremen, la St. Martin in the Fields din Londra, Paleau de la Musica din Valencia, Beijing Concert Hall, Shanghai Oriental Arts Center si altele.

Este recunoscut pentru programul „Istoria pianului”, unde a cântat compozitii pentru 22 de instrumente autentice din diferite perioade. El a interpretat la Sala „Ateneu” aseara, un program integral, intitulat All Gershwin, cu 3 Preludii, cele mai cunoscute Cântece, selectiuni din Porgy & Bess si Rhapsody in Blue. În seara aceasta, Ratko Delorko va fi protagonistul propriei sale creatii, Sonata da camera.

Dirijorul bulgar Dimitar Panov îsi începe programul cu Uvertura la opera „Don Giovanni” de W. A. Mozart si îl încheie cu prima auditie a Dansului din „5 Schite” de Marin Goleminov. Dimitar Panov este dirijorul Filarmonicii de Stat ( Sinfonieta din Vratsa si director muzical din anul 1993. A dirijat nenumarate concerte simfonice si educative în Bulgaria si în turneele din Austria, Germania, Olanda si Elvetia.

PUBLICITATE

Cei doi solisti, fratii Philip Amadeus si Laetitia Naomi Hahn sunt elevii lui Ratko Delorko. Copii supradotati, cei doi au început studiul pianului cu mama lor, Annette Hahn.

Ei sunt deja câstigatori în numeroase competitii de profil. Laetitia este recompensata cu 18 premii la 14 concursuri si este selectata ca Lang Lang Music Ambasador“. “Aachener Nachrichten” o desemneaza “Omul anului 2014”. La 12 ani este cea mai tânara studenta de la Universitatea de Stiinte Aplicate din Elvetia. La Sala „Ateneu”, Philip va interpreta Concertul în Re Major de J. Haydn si Laetitia, Concertul în la minor de R. Schumann.

Muzica, spune undeva Robert Schumann, nu e altceva decât regasirea perpetua a propriei noastre nevinovatii spirituale. Veniti la acest concert pentru a va convinge.

Ozana Kalmuski Zarea


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ