O constructie muzicala perfecta cu un sunet minunat are simfonia mozartiana, pe care vom încerca sa o redam publicului cât mai aproape de adevar. Ma bucura colaborarea cu pianistul german, despre care am auzit numai lucruri frumoase, iar splendida culoare tomnatica din lucrarea compozitorului român sper sa trezeasca atât nostalgii, cât si bucurii sufletesti celor care ne vor fi alaturi în sala Filarmonicii – ne asigura Leonard Dumitriu, dirijorul simfonicului din aceasta seara.

Autorul Schitei pentru orchestra de coarde “Amurg de toamna” – lucrare compusa în 1910, pe care o vom audia în deschidere – este Alfred Alessandrescu, personalitate muzicala, cu importanta contributie dirijorala, componistica, manageriala si publicistica. Câstiga Premiul I George Enescu în 1915 cu poemul simfonic Acteon si este, pentru multi ani corespondent al unor publicatii din Paris, New York, Torino, Londra si cronicar muzical permanent la L’Orient si L’Independance Roumaine – ziare bucurestene de limba franceza.

Leonard Dumitriu – compozitor si sef de orchestra – a dirijat la marile orchestre ale tarii si a activat ca dirijor al Filarmonicii Mihail Jora din Bacau, în anii 1994 – 1995.

PUBLICITATE

Publica la Editura Muzicala, lucrarea în trei volume, Caragiale în teatrul liric. Conf.univ. dr. la Universitatea de Arte George Enescu din Iasi, Leonard Dumitriu colaboreaza cu succes cu teatre muzicale din tara si a efectuat multe turnee artistice, apreciate, în Germania, Italia si Elvetia.

Programul sau cuprinde doua capodopere ale literaturii muzicale clasice, bijuterii sonore din creatia lui W. A. Mozart: Concertul nr.25 pentru pian si orchestra KV 503 în Do Major – în interpretarea lui Andreas Henkel si în final, ultima simfonie a creatorului vienez – Simfonia nr. 41, KV 551, „Jupiter”.
Profesor de pian la Conservatorul „Heinrich-Schütz”din Dresda, pianistul german Andreas Henkel – recunoscut pe plan international, sustine recitaluri solistice si concerte în multe orase europene, în SUA, Brazilia, Argentina, Paraguay, Uruguay, Japonia, Coreea, Liban si Arabia Saudita.
Are înregistrari radio la Dresda, Berlin, Sofia si pentru canale de televiziune din Italia, România si Brazilia.

Ozana Kalmuski Zarea

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ