La Filarmonica bacauana, publicul se bucura deopotriva de lucrarile cunoscute si apreciate din creatia clasicilor universali, precum si de lucrari mai rar interpretate. Joi seara, este cazul celebrei simfonii beethoveniene a “Destinului” si de un concert, pe care publicul l-a ascultat într-o stagiune anterioara, în magistrala interpretare a violonistului Antal Zalai.

Concertul nr.2 pentru vioara si orchestra de Béla Bartók va fi interpretat de Jongeun Lee, din Coreea, care a început studiul viorii la 6 ani, pe când se afla la Stanford, California.

A câstigat multe competitii internationale de profil, are un masterat în Finlanda, s-a specializat în Germania, la Hanovra si a obtinut un doctorat în S.U.A. Înregistreaza un prim CD în 2014 si concerteaza cu ansambluri din S.U.A si Europa.

PUBLICITATE

Concert foarte dificil si complex, lucrarea lui Bartók este dirijata de un experimentat artist, manager, director muzical si dirijor permanent al Filarmonicii din Harkov. A studiat la Harkov, Kiev si în Iordania.

Din 1994 dirjor la Opera, profesor cu numeroase premii si distinctii, a colaborat cu binecunoscuti muzicieni, pe scene din Olanda, Egipt, Spania, Italia, Germania, Coreea de Sud, Polonia, Rusia, SUA, Franta, Elvetia, fiind peste tot apreciat si ovationat.

“Cine patrunde sensul muzicii mele, va scapa de ticalosia în care se târasc ceilalti oameni”, afirma Beethoven, creatorul Simfoniei în do minor, care s-a cântat în premiera în 22 decembrie 1808. Autorul minunatului opus muzical ne asigura ca omul e mai tare decât soarta si o poate învinge!

În perioada 24-26 noiembrie, la Piatra Neamt are loc Concursul International de Interpretare muzicala „Emanuel Elenescu”, editia a XXVI-a, unde participa si elevi ai Colegiului National de Arta „George Apostu” din Bacau.

Duminica, la matineu, recitalul cameral al chitaristului Italian Luciano Pompilio. Acesta a absolvit la Conservatorul muzical din Foggia, a sustinut concerte în Europa si S.U.A si ne va delecta cu lucrari de Bach, Tarrega, Granados, Barrios Mangore.

Ozana Kalmuski Zarea

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ