Dan Atanasiu este invitat la sarbatorirea de 60 de ani a Filarmonicii cu un recital si un concert. Bun prieten al Bacaului, unde a concertat în fiecare stagiune pâna în anii ’90. Desi se dedica în special carierei pedagogice, Dan Atanasiu a desfasurat o bogata cariera artistica, sustinând concerte si recitaluri aproape în toate tarile din Europa, în America de Nord, China si Maroc.

S-a nascut în Timisoara si a început studiul pianului la vârsta de cinci ani. La vârsta de zece ani a debutat ca solist cu Orchestra Simfonica din Galati. Imediat dupa absolvirea Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din Bucuresti a devenit solist concertist la Filarmonica „George Enescu” – Bucuresti, pozitie pe care a ocupat-o pâna la plecarea în Canada, în anul 1993. Este detinatorul a numeroase premii la importante competitii internationale: „Marguerite Long” – Paris, „Frédéric Chopin” – Varsovia, „Paloma O’Shea” – Santander (Spania), „Dino Ciani” – Milano, Montreal (Canada) si Bordeaux (Franta).

Datorita nivelului artistic impresionant al aparitiilor sale a fost invitat la festivaluri importante, precum Salzburg, Berlin, „Frédéric Chopin” – Varsovia si Marrianske Larne (Cehia), „George Enescu” – Bucuresti, Bordeaux, Menorca si Santander (Spania).

PUBLICITATE

Programul pe care muzicianul l-a ales pentru marti seara aniversara cuprinde lucrari ce se potrivesc foarte bine temperamentului si sensibilitații sale artistice.

Compuse în anul 1879, cele 2 Rapsodii de Johannes Brahms, în si si sol minor, au o conceptie riguroasa, cea de a doua fiind recunoscuta datorita caracterului sau eroic. Între ultimele piese pentru pian solo compuse de Brahms se numara si 3 Intermezzi op.117, lucrari nostalgice si nobile.

Debussy scria ca muzica este linistea dintre sunetele muzicale. Caietul II al Preludiilor sale a fost realizat între 1910 si 1912, Suita de 12 preludii incluzând celebrele: Feuilles mortes, la puerta del Vino, La terrasse des audiences du clair de lune, Ondine, Can ope, Feux d artifices.

OZANA KALMUSKI ZAREA


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ