20 aprilie 2024
CulturăAvancronica muzicala

Avancronica muzicala

Concertul de Ziua Femeii aduce în fața publicului un spectacol de excepție la Filarmonica Mihail Jora din Bacău, în data de 8 martie. Într-o atmosferă plină de eleganță și rafinament, Fernando Mihalache va fi solistul principal, sub bagheta talentatului dirijor Valentin Doni. Evenimentul promite să fie o experiență muzicală memorabilă, cu un program variat ce va cuprinde lucrări semnate de compozitori de renume precum Johann Strauss, Aram Haciaturian, Piotr Ilici Ceaikovski și Astor Piazzolla.

Fernando Mihalache, unul dintre cei mai talentați acordeoniști ai generației sale, va încânta auditoriul cu virtuozitatea și sensibilitatea sa în interpretarea unor piese selecte. Născut în 1979, Mihalache și-a construit o carieră impresionantă, absolvind Universitatea Națională de Muzică din București și perfecționându-și abilitățile alături de mari maeștri ai acordeonului din întreaga lume. De la recitaluri solo până la apariții alături de ansambluri de prestigiu, precum Traffic Strings sau Maxim Quartet, Mihalache a strălucit în numeroase festivaluri naționale și internaționale.

Pe lângă cariera sa impresionantă de solist, Fernando Mihalache s-a dedicat și educației muzicale, înființând prima clasă de acordeon la Universitatea Națională de Muzică din București și implicându-se activ în promovarea muzicii contemporane și a patrimoniului cultural românesc. Cu fiecare apariție pe scenă, el reușește să captiveze publicul prin expresivitatea și pasiunea sa pentru muzică.Alături de Fernando Mihalache, dirijorul Valentin Doni va coordona orchestral o selecție impresionantă de lucrări, oferind publicului un spectacol de înaltă calitate artistică. Doni, cu o carieră vastă și prestigioasă, a condus numeroase orchestre de renume la nivel internațional, aducând contribuții semnificative la promovarea muzicii clasice și a culturii în general. Recunoscut pentru abordarea sa profundă și pasionată, Doni se numără printre cei mai apreciați dirijori ai momentului, iar prezența sa la acest concert garantează o interpretare de excepție a fiecărei lucrări.

Programul concertului va cuprinde piese celebre precum Uvertura “Liliacul” de Johann Strauss, un Vals din “Masquerade” de Aram Haciaturian, fragmente din “Lacul Lebedelor” și “Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, dar și compoziții deosebite semnate de Astor Piazzolla, precum Oblivion, Adios Nonino, și Libertango. Fiecare dintre aceste lucrări va fi interpretată cu pasiune și sensibilitate, sub îndrumarea talentatului duo format din Fernando Mihalache și Valentin Doni.

În spiritul Zilei Internaționale a Femeii, concertul de la Filarmonica Mihail Jora din Bacău aduce un omagiu adâncitor frumuseții și sensibilității feminine, printr-o selecție muzicală de excepție. Invitați să își petreacă această sărbătoare într-un cadru elegant și plin de emoție, iubitorii de muzică vor avea ocazia să se bucure de o seară memorabilă alături de Fernando Mihalache, Valentin Doni și Orchestra Filarmonicii Mihail Jora din Bacău.

Ozana Kalmuski

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri