– bacauanii vor caldura in apartament, dar Thermoenergy furnizeaza agent termic doar la cerere asociatiilor

Frig afara, frig si in apartamentele racordate la furnizorul de agent termic al orasului. Telefoanele au sunat neincetat la redactia Desteptarii, luni dimineata. Oamenii ne-au cerut disperati ajutorul, dupa ce au inrosit telefoanele sunând la asociatia de proprietari, Thermoenergy si Primaria Bacau. “Este foarte frig! Nu se poate sta in casa! Pur si simplu ne paseaza de la unii la altii!”, s-a plâns Lucia Porumb, o locatara de pe strada 9 Mai.

Nici in Cornisa, la Asociatia Sfântul Vasile, situatia nu este mai buna. “Am sunat la Thermoenergy. Mare solutie nu am primit! De ce ne lasa in frig? De ce ne persecuta? Vrem o târica de caldura! Stam in 15 grade! Nu vreau sa dau bani pe medicamente. Sunt un om cinstit, vreau caldura si sunt dispusa sa platesc pentru ea”, ne-a spus si C.A., o alta bacauanca suparata pe furnizorul de agent termic.
Conducerea Asociatiei de proprietari nr. 17 “Sfântul Vasile” a refuzat sa semneze contractul de furnizare cu Thermoenergy pentru ca societatea nu a ajuns la un acord cu locatarii.

PUBLICITATE

“A venit cineva de la Thermoenergy la noi sa prelungim contractul de furnizare, insa am refuzat. Conductele sunt supradimensionate si la 2 – 3 blocuri mai avem cinci consumatori. Le-am pus in vedere inca din primavara sa gaseasca o solutie favorabila pentru cei ramasi in sistem pentru ca pierderile sunt mari, iar una le factureaza Thermoenergy si alta ajung sa plateasca locatarii din cauza pierderilor din sistem. Pentru ca noi n-am semnat cu furnizorul, Thermoenergy umbla acum sa faca acele contracte individuale cu oamenii”, a declarat Neculai Lungu, presedintele Asociatiei de proprietari “Sfântul Vasile” din cartierul Cornisa.

Au aparut primele avarii

Institutiile publice, cresele, gradinitele si scolile sunt primii beneficiari de agent termic. O data incarcate instalatiile, au aparut si primele fisuri in vechile conducte. Echipele de interventie au fost dirijate in punctele termice PT 14, PT 20 si PT 27 pentru a remedia avariile aparute in sistemul centralizat de furnizare a agentului termic. ” Indiferent cum ar fi, in 2 – 3 zile, toate unitatile de invatamânt unde au fost semnalate probleme vor avea caldura. In ceea ce priveste relatia cu ceilalti consumatori, bacauanii care locuiesc la bloc vor primi caldura doar in baza solicitarii facute de asociatia de proprietari. De preferat este ca solicitarea sa fie facuta de toate asociatiile racordate la acelasi punct termic”, a declarat Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermoenergy Group SA.

Sunt destule asociatii de proprietari care au facut solicitare pe adresa Thermoenergy sa primeasca agent termic abia la 1 noiembrie. Cererea este motivata de faptul ca in asociatie sunt locatari cu venituri mici si nu isi permit sa plateasca integral costurile caldurii. Acesti oameni asteapta subventiile pentru incalzire, bazându-se pe ajutorul oferit de Primaria Bacau in sezonul rece.

Andreea Gavrila
Ramona Ionescu

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Si cu Legea cum ramane ? Cica daca 3 nopti este sub 10 grade e obligat CET sa dea caldura ! Adevarul e ca NU au aceasta capacitate ! NU pot da caldura acum si NU pot sa satisfaca minimele nevoi de confort ale bacauanilor ! Nici nu au cum ! UN MORT (CETul) MENTINUT ARTIFICIAL IN VIATA DE PRIMARIE pt sifonari (furt)de bani, salarii grase pt privilegiatii politic, etc NU MAI CORESPUNDE NEVOILOR ORASULUI ! —FALIMENT—-

LĂSAȚI UN MESAJ