Multi dintre candidatii care iau sala se impotmolesc la oras/Foto: Ramona Ionescu

– numarul mare al candidatilor care dau orasul este justificat de slaba lor pregatire – dupa fiecare esec in trafic, acestia se reprogrameaza si astfel apar aglomerari in lista

Examinatorii auto au inceput activitatea in forta. Ei se confrunta cu un numar mare de candidati programati sa sustina proba practica. Mare parte dintre aspirantii la un permis de conducere au luat sala, dar au picat orasul. Reamintim ca din luna octombrie 2015, persoanele care trec cu succes de proba teoretica pot sustine proba practica de mai multe ori (in cazul in care o pica) in perioada de valabilitate a cursurilor absolvite la scoala de soferi. La fiecare examinare, candidatii trebuie sa achite taxa de examinare si sa faca cel putin inca sase ore suplimentare de pregatire practica. In anul 2015, la proba teoretica s-au prezentat 21.035 candidati, din care au fost admisi 12.361 de persoane (58,76 %). La proba practica, au urcat la volanul unei masini 12.075 de aspiranti, din care doar 8.487 au fost admisi, intrând in posesia unui permis de conducere.

“Examinarile la proba practica au cunoscut o crestere de 8,57%, fata de anul 2014. Numarul mare de candidati care repeta proba practica (orasul) denota ca acestia se prezinta nepregatiti la aceasta proba. Examinatorii sunt exigenti, iar multi dintre cei respinsi nu efectueaza manevrele obligatorii de indemânare pe traseu. Unele persoane cer termene apropiate pentru reexaminare, insa trebuie sa le oferim tuturor candidatilor sansa de a sustine aceasta proba, iar programarea o face calculatorul, in termen de 15 zile. Sa nu uitam ca examinatorii pot asista zilnic doar un anumit numar de candidati”, declara cms.sef Constantin Mihaescu, seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bacau.

PUBLICITATE

Proba teoretica se sustine in sistem informatic doar la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bacau din str. Henri Coanda , nr.2, etajul 2, in sala special amenajata pentru desfasurarea acestei activitati. Sala de examinare are in componenta 14 statii de examinare , o statie de supervizare a activitatii de examinare si o statie de inregistrare a candidatilor, examinarea având loc on-line prin intermediul unei aplicatii informatice elaborata si administrata de Directia Regim Permise de conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti.

Accesul candidatilor in sala de examinare este gratuit, programul fiind de luni pâna vineri intre orele 08.30-15.30. Proba teoretica se sustine, de regula, in limba româna si cuprinde un numar diferentiat de intrebari particularizate pentru fiecare categorie. Conform Ordinului Prefectului judetului Bacau nr. 15/30.01.2012 proba practica de conducere a unui autovehicul se desfasoara in municipiul Bacau, municipiul Onesti si in municipiul Moinesti. Taxa de examinare auto se achita la agentiile DITL Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ