Autostradă Bacău-Los Angeles

4

Poate ați auzit știrea că terasamentul viitoarei autostrăzi Lugoj-Deva s-a prăbușit pe o lungime de 70 de metri, deși drumul nu a fost încă inaugurat. În același context, ne amintim și de surparea autostrăzii Sibiu-Sebeș pe o mare porțiune.

Și tot aici să amintim că Bacăul nu va “pupa” probabil niciodată o autostradă, dat fiind că se vorbește de un drum expres care ar avea cândva, cam pe la Paștele Cailor, posibilitatea să fie avansat la grad de autostradă. Să zicem “mersi” și pentru ăsta, dar bănuiala forte este că termenul de execuție este tot cel amintit mai sus. Altfel spus, există toate șansele să se prăbușească și acest drum expres, înainte de a fi construit.

În ultimii 25 de ani, puzderia de miniștri ai transporturilor au promis autostrăzi care însumate se lungesc la 10.000 de kilometri. Cam cât din fața Casei de Cultură din Bacău până la Los Angeles. Numai că în momentul de față avem mai puțin de 750 de kilometri. Băsescu spunea prin 1993 că România nu are nevoie de autostrăzi. Ei, Traiane, măcar în campaniile electorale, pe hârtie, dacă în realitate nu se înțeleg șpăgarii politici la comisioane.

PUBLICITATE

Cel mai prolific an al promisiunilor de autostrăzi a fost 2014, când însuși Viorel Hrebenciuc spunea că a făcut un lobby imbatabil pentru Bacău-Brașov, în dauna rutei Iași-Târgu Mureș. Imbatabil s-a născut, imbatabil a murit. A apărut apoi ideea poetului de partid, că la aniversarea celor 100 de ani de la Marea Unire, toate provinciile țării să fie unite cu autostrăzi.

Asta e la anul, poet visător ce ești. Până una alta, Transilvania va avea în primul rând legătură cu Budapesta și, la Sfântu’ Așteaptă, va avea și cu Bucureștiul. Cât despre Bacău, șosea de centură avem, insulă de agrement avem, stadion avem, spital municipal avem, mai trebuie și o autostradă pe lista asta jerpelită. Hai, cine se mai bagă la promisiuni?

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Eu acum am inteles de ce comunistii cand au ajuns la putere au nationalizat tot: si atunci – ca si acum- marile averi DIN ROMANIA au fost facute din magarii. Pentru 2-5% intreprinzatori curati si capabili nu se poate face o amnistie generala, iar sa-i iei pe fiecare la puricat procedural si legal, ti-ar trebui doua PIB-uri pe an cheltuite doar la Ministerul Justitiei.

  2. Haideți să fim serioşi;toată averea româilor a fost furată şi cărată din țară,fără nici o autostradă;toate gunoaiele lumii au fost aduse şi vândute romănilor fără nici o autostradă. La ce ar mai trebui acum autostrăzi în România?????

  3. Asta cu surparea e scuza penibila pt intirzierea lucrarii…in Austria daca s-a surpat autostrada , constructorii au stiut exact ce au de facut si au remediat in timp scurt , in romania…au urmat o serie de talkshowuri pe durata a sapamini intregi de parca muncitorul roman s-a blocat complet si nu mai stie ce sa faca…voi chiar nu observati ca orice autostrada in romania costa de 8 ori mai mult si daca trebuie sa dureze 2 ani constructia , dureaza 20??????

LĂSAȚI UN MESAJ