Iarna care se aproprie va fi foarte grea, dupa cum prognozeaza specialistii, cu ninsori abundente si temperaturi foarte scazute. Serviciul care administreaza drumurile judetului a intocmit un plan de interventie care a fost prezentat consilierilor judeteni. “Impreuna am regândit un sistem care s-a dovedit mai eficient decât cel precedent, asa incât nu vad niciun motiv pentru care sa nu-l aprobam”, a spus Dragos Benea, presedintele CJ Bacau.

E vorba despre un sistem care prevede urmarirea prin GPS a utilajelor si decontarea serviciilor in functie de lucrarile efectuate, traseu, kilometri (nu de estimari!), dar si despre modalitatea de achizitie a serviciilor. Contractul-cadru a fost incheiat pe patru ani astfel incât sa nu mai fie necesare licitatii anuale, licitatii care ar fi fost contestate, ca de obicei, ceea ce ar fi intârziat mult stabilirea operatorului. In judetul Bacau avem mai multi operatori asociati, care vor raspunde impreuna de indepartarea zapezii si a ghetii: Servrut Construct Racaciuni, Sotirex si RKS Bacau.

Trei drumuri inchise: Ocheni, Bazga, Iliesi

PUBLICITATE

Serviciul Public Judetean de Drumuri (SPJD) a stabilit sectoarele de drum pe care se actioneaza, situatiile in care se actioneaza si centrele de interventie. “Pentru iarna 2015-2016, vom infiinta un comandament de deszapezire la nivelul Consiliului Judetean, care va asigura preluarea datelor transmise de catre sapte baze de deszapezire ce vor functiona pe raza judetului”, arata Valentin Palea, directorul SPJD.

Bazele vor fi organizate in Podu Turcului, Iz. Berheciului, Buhusi, Moinesti, Onesti, Racaciuni si Bacau. Vor fi montate parazapezi pe drumurile din Ungureni, Sarata, Runc, Buhoci, Rastoaca (Racaciuni-Dienet), Parava, Bârsanesti, Poduri si Chetris. Deszapezirea se va face in functie de cât sunt de circulate drumurile: intâi pe drumurile de nivelul II (422,5 km), apoi pe cele de nivelul III (258,8 km). Pe drumurile de nivelul IV (173 km), foarte putin circulate, se va actiona doar in cazuri exceptionale.

Trei sectoare vor fi inchise in iarna aceasta: pe DJ 207F, sectorul Padureni-Iliesi, varianta de ocolire fiind Beresti Bistrita-Racova-Iliesi, Ocheni-Gaiceana (DJ 252), cu varianta de ocolire Ocheni-Dealu Morii-Gaiceana, si Gioseni-Bazga (DJ 252B), Gioseni-Horgesti-Racatau-Bazga.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ