Saptamâna trecuta, in satele Cernu si Paltinis, comuna Poduri, si-au facut aparitia mai multe turme de mistreti. In cautare de hrana, animalele au râmat ogoarele si au distrus semanaturile. Oamenii sunt foarte suparati, dar ce pot face, “cu intemperiile si cu dihaniile nu te pui!”

Disperati ca nu vor putea sa se bucure de recolte, ei au sesizat autoritatile locale. Luni, Diana Albu, viceprimarul comunei, s-a deplasat la Cernu si s-a intâlnit cu locuitorii. “Am stat de vorba cu ei si mi-au dat punctele in care vin mistretii.

Au intrat, in special, pe Dealul Bujorii si in Cernu. Ne vom adresa institutiilor competente pentru ca primaria nu poate interveni”, a declarat Diana Albu. Viceprimarita va solicita sprijinul Asociatiei Judetene a Vânatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) si Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic si Vânatoare (ITRSV) Suceava – Inspectia Silvica si de Vânatoare (ISV) Bacau pentru ca specialistii acestora sa trimita o comisie care sa evalueze situatia.

“Ii vom ruga sa ia masurile pe care le apreciaza ei ca fiind oportune. Ceva trebuie facut. Exista oameni care au luat teren in arenda, au pus lucerna in 2014, iar mistretii au distrus tot. Noi speram sa se rezolve in favoarea locuitorilor”, a spus Diana Albu. Pentru prima data, mistretii au intrat pe proprietatile din Poduri anul trecut, in luna august, când au distrus lanurile de porumb.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ