aTantarul nu te asteapta sa-i dai cu flit in ochi.” Este afirmatia unui om care nu mai face fata disconfortului creat de tantari. Insectele au invadat pur si simplu orasul. Iti este imposibil nu numai sa pleci la o plimbare prin parc, dar pana si deschisul ferestrelor a devenit o adevarata aventura. Primaria sustine insa, cu tarie, ca dezinsectia s-a facut si a fost coordonata de specialisti.

Tantarii au pus stapanire pe Bacau si pe bacauani. La orice ora, este imposibil sa nu simti intepaturile lor sacaitoare. Seara, situatia se agraveaza in mod vizibil. Este un chin sa stai la o terasa sau sa faci o plimbare prin parc. Tantarii nu-ti dau pace. Dar un alt pericol mai mare ne paste de pe urma lor: meningita. Mica insecta nu ne induce numai o stare de disconfort accentuat, ci este si purtatoarea acestei boli grave. Pentru locatarii de la Asociatia Calugareni Nord, situatia este de-a dreptul dramatica. Subsolurile blocurilor sunt intesate de insectele cu pricina. Proprietarii din zona sustin ca nu mai pot indura sub nici o forma starea de fapt. In acelasi timp, autoritatile par ca i-au uitat. „Am fost la Primarie si mi s-a spus ca este domeniu privat si nu pot interveni. Dar daca este domeniu privat, ei ce cautau in curtile oamenilor?”, ne-a declarat Ionel Dogaru, presedintele Asociatiei Calugareni Nord. Principala cauza a incredibilei densitati a tantarilor din zona respectiva este inundarea subsolurilor blocurilor, odata cu ruperea digului Barnat. „Noi intelegem ca este domeniu privat dar apa, in momentul in care a inundat, nu a inundat subsolurile pentru ca stia ca este pe domeniu privat. Iar stoparea raspandirii molimelor este in sarcina Primariei.”, ne-a mai spus Dogaru. Locatarii din zona respectiva sunt de parere ca insectele ar trebui neutralizate cu ajutorul unor gaze speciale, de preferat pe timpul noptii cand „intra in actiune”. „Tantarul nu te asteapta sa-i dai cu flit in ochi. Trebuie sa mergi in subsoluri nu sa treci in viteza cu avionul peste oras.”, a mai afirmat Dogaru. Raspunsul primariei este invariabil acelasi. „I-am explicat domnului Dogaru ca principala noastra grija este indreptata spre zonele afectate de inundatii. Noi am efectuat dezinsectia in tot orasul cu substante recomandate de specialisti, pulverizate din avion. Actiuni de acest gen vom mai avea si in perioada urmatoare. Autoritatea locala nu trebuie chemata pentru orice problema. Iar asociatia de locatari respectiva trebuie sa-si aduca o firma specializata.”, a afirmat Ionut Tomescu, purtator de cuvant al primariei Bacau.
Scris de Alexandra SIMIONAbonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE