O noua expozitie a elevilor de la Colegiul National de Arta „George Apostu” a fost vernisata marti, 10 iunie 2014, la Galeria Frunzetti, Sala Noua. Organizata sub egida Uniunii Artistilor Plastici, Filiala Bacau, la deschidere au participat, ca de fiecare data, directorul Colegiului, prof. Daniela Bârzu, presedintele UAP, Dionis Puscuta, profesori si colegi ai celor care au semnat lucrarile expuse. Expozitia cuprinde 19 lucrari de pictura care au ca tema autoportretul.

Experimentul artistic “Autoportretul intre clasic si modern” pune in evidenta cei doi termeni: clasic prin drapaje bogate, poze voit manieriste, tehnici de clarobscur, modern prin insertia in compozitie a elementului abstract, a grafismelor, a cromaticii neconventionale.

Rezultatul acestui proiect sunt lucrarile de inalt nivel artistic, de o mare plasticitate, care au mesaj si te captiveaza de la prima vedere. Participantii la acest proiect experiment au fost elevii de la clasa a X a B: Bercaru Corina, Ilies Sandra, Katz Rigoudi Angelina, Margineanu Nicoleta, Movila Anca, Neamtu Teofana, Nita Bianca, Nour Alexandra, Popa Stefania, Popescu Laura, Turculet Ada, Vasilescu Loredana si a XI a B: Apostol Stefania, Asaftei Alexandra, Cojocaru Mihaela, Dulhac Stefania, Isvanca Simina, Lozinca Bianca, Munteanu Oana de la Sectia Sculptura, coordonati de profesoara Ionela Lazureanu.

PUBLICITATE

“Ne bucuram de fiecare data când avem ocazia sa oferim spatiile noastre pentru elevii Colegiului de Arta, viitorii nostri colegi, care se pregatesc pentru a descifra tainele culorilor, ale combinatiilor dintre fotografie si grafica, cum este cazul acestei expozitii. Sunt impresionat de finalitatea muncii voastre, lucrarile expuse pot sta alaturi, intr-o expozitie, de cele ale artistilor consacrati. Va felicit, cum o felicit si pe artista Ionela Lazureanu, membra a UAP, care va indruma cu dragoste si competenta, iar voua nu va mai ramâne decât sa studiati si sa lucrati pâna atingeti perfectiunea, telul fiecarui artist”, le-a spus la vernisaj Dionis Puscuta, presedinte al Filialei Bacau a UAP.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ