Cea de-a noua ediție a Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile a dat lovitura. Și asta chiar înainte de a începe! Ediția 2019 a competiției care contează ca etapa a treia în CN Raliuri Dunlop, CN Rally 2 și CN Raliuri pentru Vehicule Istorice reuneste la start un număr record de echipaje: 61. Maximul, 47, fusese înregistrat în urmă cu un an. Acum, Raliul Moldovei Bacău ridică ștacheta. Bine de tot!

„Este, într-adevăr, o realizare. Aproape că nu avem loc în parc pentru toate mașinile. Ne bucurăm că traseele Raliului Moldovei Bacău continuă să suscite o puternică atracție pentru piloții din România, dar și pentru cei din străinătate”, a declarat organizatorul Adrian Răspopa, care revine în acest an și în calitate de pilot. „Chiar dacă venim după un an de pauză, avem convingerea că, evoluând acasă, vom face o figură frumoasă. Obiectivul este o evoluție bună, dar lipsită de riscuri, care să ne claseze în primii patru la general”, a spus Răspopa.

În condițiile absenței câstigătorului de anul trecut, Simone Tempestini, care este prins cu etapele de Campionat Mondial, actuala ediție a Raliul Moldovei Bacău propune o luptă la vârf între Dan Gârtofan, Vali Porcișteanu și Sebi Barbu, cu Adi Răspopa gata oricând să modifice configurația podiumului.

Startul oficial al competiției se va da în această seară, în jurul orei 20.00, în Piața Tricolorului, pentru ca Raliul propriu-zis să se deruleze vineri și sâmbătă. În prima zi, concurenții vor străbate probele speciale de la Runcu, Moinești și Vermești, încheind parcursul cu SuperSpeciala din centrul Onestiului, pentru ca sâmbătă, traseul să se mute în zona Hemeiuș, Trebeș și Racova.

Și în acest an, partenerul principal al Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile este Consiliul Județean Bacău, în asociere cu Primăria Onesti, Primăria Moinesti, Primăria Bacău și Primăria Zemeș.