Austria a câștigat Eurovision 2014. România s-a clasat pe locul 12 cu 72 de puncte. Pe locul al doilea s-a clasat Olanda, cu 238 de puncte, iar pe locul al treilea Suedia, cu 218 puncte.

“Regina Austriei”, Conchita Wurst, a smuls aplauzele publicului Eurovision și 290 de puncte din toată lumea cu melodia “Rise Like a Phoenix”. Show-ul a avut tot arsenalul unei manifestări ținute de o divă: vântul în păr, ceață, proiecții cu flăcări, rochie lungă aurie.

Conchita Wurst, poreclită de presa din țara sa “Regina Austriei”, este un personaj interpretat de un actor austriac și este o divă cu barbă care a fost votată pe primul loc de către presa acreditată la Eurovision și a intrat cu șansa a doua în concurs, după Suedia, potrivit caselor de pariuri.

România — pe locul 12

Reprezentanții României, Paula Seling și Ovi, au susținut un show complex în finala Eurovision, prezentând, din nou, pianul circular care a fost proiectat pe pereții scenei dar și holograma cântăreței române.

De asemenea, show-ul celor doi s-a încheiat cu efecte pirotehnice. Paula Seling și Ovi s-au întors la Eurovision la patru ani după ce au obținut un loc trei în acest concurs, cu “Playing with Fire”. Paula Seling a spus, înaintea Finalei Naționale Eurovision, că a fost convisă de succesul acestei deveniri de calitatea cântecului compus de Ovi, Philip Halloun și Frida Amundsen.

Huiduieli pentru Rusia

Anunțarea punctelor acordate Rusiei de către primele jurii de specialitate Eurovision au fost întâmpinate cu huiduieli de către cei 10.000 de spectatori de la B&W Hallerne din Copenhaga, unde a avut loc finala concursului cântecului european.

Primele huiduieli și fluierături au început când Azerbaidjan, prima țară care și-a prezentat voturile, a acordat 12 puncte Rusiei.