Relu Auraș a coborât din fotoliul de director al SCM Bacău și s-a urcat direct pe podiumul Naționalelor de Juniori de la Piatra Neamț, acolo unde boxerii săi au dat lovitura. Și ce lovitură! Pugiliștii băcăuani au obținut un pumn de medalii. Cea mai prețioasă a venit acolo unde le este cel mai greu voinicilor: la categoria +80 kg.

Aici, Albert Potocianu a dat de pământ și cu adversarii, dar și cu pronosticurile, adjudecându-și aurul în finala de sâmbătă. „Toată lumea îl dădea drept câștigător pe orădean, însă Potocianu a făcut un meci de senzație, obținând o victorie categorică”, a declarat antrenorul Relu Auraș, care trăiește, practic, o a doua tinerețe.

Energia i-o dă această generație promițătoare de pugiliști de la SCM Bacău care, pe lângă aurul lui Potocianu, a câștigat alte patru medalii la Campionatul Național de Juniori derulat saptămâna trecută, la Piatra Neamț. Astfel, Alexandru Macovei și Lucian Mititelu au cucerit argintul la 80 kg, respectiv 75 kg, în timp ce Doru Cristian și Samuel Cimpoieșu au luat bronzul la 70, respectiv 66 kg.

„Ani la rândul, am cunoscut bucurii imense cu Seniorii și cu Tineretul. De data aceasta, am decis să o iau de jos, de la juniori, pentru a construi o echipă care să ne aducă satisfacții majore, atât pe plan național, cât și internațional. Iar primul răspuns a venit acum, la Piatra Neamț, unde s-a demonstrat că suntem pe drumul cel bun.

Reușita este cu atât mai prețioasă cu cât competiția a fost una de un foarte bun nivel, în drumul pentru medalii fiecare boxeri fiind nevoit să dispute cel puțin trei meciuri”, a declarat Relu Auraș, care are și o altă mulțumire. De data aceasta, în calitate selecționer al lotului reprezentativ de Tineret: „Naționalele de Juniori de la Piatra mi-au permis să creionez structura viitorului lot de Tineret al României. Am planuri mari”.

Alte articole