32 de echipe. Una mai bună decât alta. Și una mai bună decât toate celelalte: Golden Boys Bacău. Revenită în prim-plan toamna trecută, multipla campioană a Bacăului la minifotbal a început anul în forță. Câștigând cea de-a 12-a ediție a „Cupei Unirii” de la Iași.

Având în Cristi Hăisan cel mai bun portar al turneului și cu Ionuț Furtună în mare vervă pe faza ofensivă, „Băieții de Aur” ai Bacăului nu au lăsat nicio șansă adversarilor la competiția derulată zilele trecute, pe malul Bahluiului. În grupă au făcut scor cu CTC Iași (5-2) și Mureșul Piatra Neamț (6-2), trecând la penalty-uri de Liberto Iași, după ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 2-2. Victoria contra lui Liberto a permis grupării antrenate de Titi Câmpanu, prezidate de Florin Romașcanu și sponsorizate de Valhalla să ocupe primul loc în grupă. Ajunsă în fazele eliminatorii, Golden Boys i-a dat înainte cu recitalul. În optimile de finală, formația din Bacău a învins-o cu 4-2 pe Family Suceava, în „sferturi” a eliminat-o cu 3-2 pe Decor Plus Iași, pentru ca în semifinale să se impună cu 4-2 în fața târg-mureșenilor de la Nova vita.

Finala, jucată contra gazdelor de la Auto Driver a fost una pe muchie de cuțit. Furtună a…„dezrădăcinat” și poarta ieșenilor, deschizând scorul în min. 2, însă Auto Driver a restabilit egalitatea prin Brighiu, ducând astfel batălia pentru aur în zona loviturilor de departajare. Aici, băcăuanii au punctat prin Furtună, Samson și Panainte, înregistrând și o execuție ratată de S. Matei. Din fericire, ieșenii au înscris doar două goluri de la punctul cu var. Danciu a șutat peste poartă, în timp ce Hăisan a neutralizat șutul lui Brighiu, ceea ce a permis băcăuanilor să se impună la general cu 4-3. Finala mică a fost câstigată de Nova Vita Târgu-Mureș, învingătoare cu 2-0 contra sibienilor de la Juventus.

Lot Golden Boys: Hăisan, S. Matei, Furtună, Panainte, C. Lupu, Vl. Mocanu, Vasilache, Samson, Padovei, Brăescu, Câmpanu și Romașcanu.
Rezultatele și marcatorii băcăuanilor: 6-2 cu Mureșul Piatra Neamț (Furtună 2, S. Matei 2, Brăescu și Padovei), 5-2 cu CTC Iași (Furtună 2, Matei, Brăescu si Vasilache), 2-2 cu Liberto Iași (Padovei și Matei), 4-2 cu Family Suceava (Furtună 2, Matei și Padovei), 3-2 cu Decor Plus Iași (Furtună 2, Vasilache), 4-2 cu Nova Vita Târgu-Mureș (Matei 2, Furtună 2), 1-1 cu Auto Driver Iași (Furtună).

Alte articole