In cadrul sedintei de joi, viceprimarul Radu Ababei a anuntat ca raporturile contractuale cu Anca Sigartau (foto), fost manager al Teatrului „Bacovia”, au incetat marti, 29 martie, iar director interimar, pâna la organizarea unui nou concurs, a fost numit adjunctul Tiberiu Serban.

Viceprimarul a mai anuntat ca Teatrul „Bacovia” va fi supus unui audit pentru a fi relevata situatia financiara a institutiei.

Declaratiile sale au fost declansate de o interpelare facuta la punctul „Diverse” de catre Sinica Vrinceanu, in calitate de cetatean si sot al unei economiste a teatrului, dupa cum s-a recomandat.

PUBLICITATE

Acesta a atras atentia ca Teatrul are de achitat facturi de circa sase miliarde de lei vechi („cât trei bugete ale Galei Star”, dupa cum a precizat), restante de pe vremea festivalului „Theaterstock”, iar neplata va atrage blocarea conturilor institutiei.

Prin urmare, Vrinceanu a cerut autoritatilor locale sa faca plângere penala impotriva fostului manager Anca Sigartau, pentru a fi trasa la raspundere pentru bani si a se evita blocajul financiar.
Viceprimarul Radu Ababei a spus ca in functie de rezultatele auditului se va face si o plângere penala. De mentionat ca Parchetul deruleaza deja o cercetare penala „in rem”, adica a faptelor de presupusa frauda.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Unele dintre punctele anchetei, ar trebui sa fie si asocierea si formarea unui grup infractional organizat, favorizarea infractorului, unde ar trebui sa fie anchetati si vicele, secretarul, consilierii care au initiat, au dat aviz de legalitate si au votat acest jaf! In curand vom auzi mai multe!

  2. De ce abia acum? Toata tevatura era de mult inchisa daca la primele semnale privind unele nereguli se facea acest audit.
    Poate nimic nu era adevarat dar prea s-a facut tamtam si nu a fost nici o reactie a celor responsabili pebtru clarificarea aspectelor sesizate.
    S-a lasat impresia ca se doreste mascarea gunoiului sub pres si acoperirea unor persoane.

  3. Oare cat se mai da in stamba acest Ababei si cat o sa-l mai suportam? Sa nu uitam ca in fruntea invatamantului nu a facut nimic bun (nu ca acum cu actuala ins. generala ar fi mai bine) ,dar de cand este la primarie numai gafe face .Cred ca prejudiciul de la teatru ar trebui sa fie achitat si din salariul acestui neica nimeni .

LĂSAȚI UN MESAJ