Duminica, la orele amiezii, târgul auto din Serbanesti era ticsit de lume, in timp ce sectiile de votare 123, 124 si 125 din acelasi cartier erau aproape goale.

Câte doi-trei alegatori in fiecare, iar dupa iesirea acestora, lungi pauze pâna la sosirea urmatorilor. Asadar, putini cetateni si acestia cam abatuti. «Am votat de fiecare data chiar daca stiam ca nu va iesi ceea ce doream eu. M-am dus la vot pentru ca asa trebuie.

Daca toti ar face la fel macar am sti cum stau lucrurile, am sti daca merita sau nu sa mai ramânem in judetul Bacau», a marturisit Razvan Fartade, 35 de ani. Unii nu au votat deloc, au iesit sa mai cumpere câte ceva, iar cei care au votat nu au asteptari prea mari de la viitorii alesi.

PUBLICITATE

«Asteptam educatia, ca nu prea se face educatie in tara asta. Profesorii sa nu mai ceara salarii mari, intâi sa-si faca datoria», spune Margareta Burian, 83 de ani. Octogenara, plina de energie, afirma ca poate doar stranepoata sa va trai intr-o lume mai buna si mai ordonata. «Eu am votat pentru schimbare», spune scurt Liviu Bosie, 36 de ani.

Si Serban Nicolae, 58 de ani, vorbeste despre schimbare: «Numai golani vin din patru in patru ani sa ne minta si apoi sa ne mareasca impozitele. Anul trecut am platit 12 milioane pentru casa si teren, anul acesta, 24 de milioane.»

Cum in statia de autobuz mai sunt trei persoane, atmosfera se infierbânta. Oamenii isi amintesc de gropi, lipsa utilitatilor si alte necazuri: «Strada Costache Radu arata ca in epoca de piatra, fara becuri, fara gaze, fara asfalt! Mai rau ca la Plopana!» Nu e singura, «la fel e si strada Ion Roata. Si-au batut joc de noi!» Cu toate acestea, ei isi platesc taxele, impozitele si se prezinta la urne. «Din datorie civica am votat, nu din tragere de inima fata de candidati», spune Catalina Robu, 48 de ani. Apoi, cu amaraciune, adauga : «Nu am nicio speranta. Mai mult ce pot sa spun?»

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Sunt alegeri pt primării și în Italia în anumite orașe.
    La Milano locuiesc peste 1milion de locuitori și au 9 candidații la funcția de primar.
    Bacăul are tot 9 candidați la un nr de locuitori drastic redus.
    Dacă votează un procentaj redus din cei cu drept de vot Bacăul ar avea un primar care e ales de o mână de oameni.
    Sunt curios cu câte voturi iese primarul la Bacău, dar cred că nu va avea mai mult de 10000 de voturi.

  2. Nu ar strica ca acel targ auto-maruntisuri sa aiba aspect de targ civilizat. Lipsesc: conditii, locuri de parcare, WC-uri suficiente etc. Asteptam ca viitorul primar sa faca ceva si in sensul acesta, nu suntem in Burkina Faso (nu am fost acolo dar ma astept sa fie oricum mai bine decat in targul acela infect). Toate cele bune! … Totul sta in detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ