Turcii de la Eko Insaat Ve Tic au primit o prima transa din cele 470 de milioane de lei cât costa per total realizarea variantei ocolitoare a municipiului Bacau.

Firma constructoare a emis in iulie o factura de 70 de milioane de lei, iar aceasta a fost platita ieri de CNADNR, dupa cum au confirmat reprezentantii firme turce pentru cotidianul Desteptarea. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR), finantatorul proiectului, da asigurari ca exista fonduri pentru acest obiectiv cel putin pentru anul in curs, chiar daca au fost probleme pâna acum din cauza trecerii proiectului pe noua executie financiara europeana.

Investitia se realizeaza cu bani in proportie de 85 la suta ai Uniunii Europene, restul fiind contributia statului român. Turcii au facut deja organizarea de santier in zona Letea Veche, acolo unde au amenajat birouri si unde vor locui muncitorii angrenati in santier.

PUBLICITATE

Contractul pentru executia ocolitoarei de 30 de kilometri s-a semnat pe 1 aprilie 2015, lucrarile au inceput in mai 2016 si trebuie finalizate in mai 2018. Centura va avea trei tronsoane, in partea de est, cu o lungime de 20 kilometri, in partea de nord, de 3 kilometri si in sud-vest, de 7,3 kilometri, rezultând astfel doua brate. Lucrarile vor fi in garantie doi ani.

Cele 70 de milioane de lei reprezinta avansul de 15 la suta care trebuia achitat la inceputul lucrarilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

18 COMENTARII

 1. E scumpi romanii bre…decat sa lucreze pe bani mai putini,mai bn sa stea degeaba…lasa ca turcii nu vand masina de balast lu nea Cutare pe 200 de lei asa cum fac romanii…pt asta platim accize si taxe auto sa avem si noi pe unde merge cu vechiturile noastre?

 2. Pentru faghiean: nu ti-ai dat seama ca e vorba de niste nebuni care se contrazic?? Toti sunt niste hoti care isi bat joc de prostime. Firma straina sau romaneasca, tot un drac e.

 3. Ne dorim cu totii aceasta centura! Bacaul are nevoie URGENT de aceasta centura! Ne-am saturat de TIR-uri si masini de mare tonaj prin oras! Numai ca lucrurile se misca groaznic de greu! Centura Bacaului este deja o telenovela! Una parca interminabila! Unii fac sute de kilometri de autostrazi prin munti si noi nu suntem in stare da facem 30 km de centura ocolitoare! Ba contestatii la contract! Ba sit-uri arheologice! Ba mine! Ba porumb nestrans de pe teren! Ba intersectare cu un proiect mai vechi de irigatii! Ba avans neplatit! Ba probleme cu despagubirile! Ne-am saturat! VREM CENTURA!

 4. Sa dea Domnul sa se finalizeze lucrarea asta,dar e o vorbă : “turcul,tot turc ramane”!
  De ce nu spune nimeni,cu cat la suta s-a castigat licitația asta?

 5. Vine iarna, pana acum nu au facut nimic. Le-a dat bani ca sa se odihneasca mai cu spor.
  Bataie de joc! Niste mizerii de oameni conduc Bacaul!

 6. Lucrarea va fi facuta in mare de romani, prin subcontractare, si firmele subcontractate vor primi firmituri. Asta in cazul in care vor primi ceva…

 7. Ati vazut ce ” puternic ” se lucreaza acum la centura ? S-au luat banii de avans…..teapa si cu 3 utilaje,3 masini si 10 oameni acum se fac 30 km de centura ?!!!
  Este bataie de joc si acesti turci isi bat joc de o intreaga comunitate !!
  Au inchiriat 2 excavatoare,un buldozer si ceva masini si defilam ca facem centura ???
  Posteaza poze pe Facebook din balastiera unei firme si cred ca noi suntem atat de redusi incat sa credem povestile lor ?
  O firma de constructii serioasa nu pozeaza utilaje ale altor firme si le afiseaza ca fiind ”santier in lucru ” !!!
  Rusine EKO !!!

LĂSAȚI UN MESAJ