"Bacauanii au dat mai rar pe la intretinere in luna noiembrie"/ foto: Ramona Ionescu

Asociatiile de proprietari traverseaza o perioada neagra in luna noiembrie in ceea ce priveste incasarile de la populatie. Se apropie sfârsitul lunii, iar administratorii abia daca reusesc sa strânga suficienti bani pentru a plati facturile catre furnizorii de apa si de energie.

Din cauza incasarilor slabe este posibil ca furnizorul de agent termic sa inregistreze un nou val de datorii. Lipsa banilor se resimte si in salariile angajatilor CET Bacau care s-au plâns de faptul ca nu isi iau banii la timp.

“Oamenii nu sunt seriosi”

PUBLICITATE

Asa spun majoritatea administratorilor asociatiilor de proprietari despre bacauanii racordati la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic. “Multi dintre proprietari incearca sa ne pacaleasca la raportarea consumurilor, declarând apa mai putina sau un alt consum de unitati la caldura. Mai devreme sau mai târziu o sa aflam adevarul pentru ca vom face controale in apartamente. In cazul in care nu corespund declaratiile lor cu ceea ce gasim in locuinte, vor plati din urma consumurile nedeclarate”, spune Vasilica Floares, administrator de Asociatia de proprietari nr. 51.

“Ne furam unii pe altii”

In luna octombrie, la cererea Companiei Regionale de Apa Bacau (CRAB), administratorul Asociatiei de proprietari nr. 51 a citit apometrele la apa cu patru zile mai devreme decât perioada obisnuita. Asa se face ca a reiesit un consum mai mare de apa, iar diferenta contorizata in cele patru zile s-a impartit la consumatori sub forma de coeficienti de corectie.

Acest lucru a stârnit nemultumire in rândul locatarilor, iar cei mai volubili s-au grabit sa declare ca ei refuza sa plateasca in plus un metru cub de apa. “Eu am consumat trei metri de apa si atât vreau sa platesc. Nimic mai mult. Ne furam unii pe altii, asta facem!”, spune Mitica Buturca, locatar. In momentul in care Vasilica Floares le-a explicat de unde provine diferenta de consum, unii locatari au inteles si s-au conformat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ