S-a dat startul nominalizărilor pentru Gala Premiilor Comunității Băcăuane, ediția a XVIII, organizată de Fundația de Sprijin Comunitar (FSC). Evenimentul are ca obiective strângerea de fonduri pentru proiectele sociale derulate de FSC și premierea proiectelor de implicare civică și responsabilitate socială desfășurate anul trecut.

Pot avea statutul de nominalizați la premii persoanele, organizațiile non-profit/ instituțiile publice și societățile comerciale din județul Bacău (cu cel puțin un punct de lucru în județul nostru) care au întreprins în 2018 „acțiuni și proiecte concrete, bine definite, ce au vizat dezvoltarea comunității locale, rezolvarea unor probleme de interes general, ajutorarea semenilor aflați în nevoie și sprijinirea categoriilor defavorizate.”

Sunt vizate următoarele domenii: social, medical, educațional, persoane cu dizabilități, protecția mediului, cultural-artistic, situații de urgență.

„Premiul Comunității Băcăuane pentru o persoană fizică” se acordă pentru activități în folosul semenilor, implicarea în acțiuni caritabile sau de voluntariat, în slujba comunității.
„Premiul Comunității Băcăuane pentru o firmă/companie” se acordă pentru activități de meccenat, donații, sponsorizări sau pentru susținerea unor proiecte de interes comunitar.

„Premiul Comunității Băcăuane pentru o instituție/ONG” se acordă pentru proiecte în folosul comunității, promovarea unui mod de lucru transparent cu beneficiarii etc.

Nominalizările se fac on-line, pe site-ul FSC Bacău, până pe data de 10 mai, ora 14. Nu doar că sunt acceptate, dar sunt și încurajate autonominalizările. Jurizarea nominalizărilor va fi făcută de un comitet independent, alcătuit din reprezentanți ai unor instituții publice, manageri și reprezentanți ai mass-media în perioada 11-17 mai.

Câștigătorii vor fi anuntați pe 23 mai, în cadrul Galei. Finaliștii, mai exact primii trei clasați la fiecare categorie în urma jurizării, vor avea statutul de invitați speciali.


PUBLICITATE