19 aprilie 2024
ActualitateAu început evaluările din doi în doi ani! ASTĂZI, elevii de clasa...

Au început evaluările din doi în doi ani! ASTĂZI, elevii de clasa a VI-a vor susține primele testări

Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VI-a începe miercuri, 12 mai, cu testul de Limbă și comunicare, urmat de testul de Matematică și Științe ale Naturii, pe 13 mai, potrivit calendarului Ministerului Educației. Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat încă de pe 29 aprilie că aceste evaluări din doi în doi ani se vor susține cu prezență fizică, indiferent de rata de incidență din localitate.

Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a VI-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către profesori. Evaluarea de anul acesta va servi un rol important pentru a înțelege care este nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie în care școala online a alternat cu cea în format fizic. Scopul evaluării de la clasa a VI-a este de a vedea în ce măsură copiii și-au însușit informațiile prevăzute în programa școlară, dar și de a le da o primă idee asupra liceelor sau școlilor profesionale care le-ar fi cele mai potrivite.

Elevii de clasa a IV-a vor susţine evaluarea la Limba română şi Matematică, pe 18 mai, respectiv 19 mai, iar cei care studiază Limba maternă, pe 20 mai. Elevii de clasa a II-a vor da teste tot la Limba română/maternă, scris şi citit (25 și 26 mai), şi la Matematică (27 mai), iar pentru pentru minorităţile naţionale mai este organizată o probă de scris/citit Limba română pe 28 mai.Evaluările Naționale din doi în doi ani, de la a II-a, a IV-a și a IV-a, nu au fost organizate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus. Amintim că pentru aproximativ două luni de zile, din martie până în mai, în 2020 a fost stare de urgență pe tot teritoriul țării, toți copiii au stat acasă și au început școala online, iar testele, simulările și examenele naționale au fost suspendate în primăvara anului trecut.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri