Trecatorii care au avut drum, luni, la ora 15, in zona Prefecturii Bacau au fost opriti de tineri care le-au impartit bomboane, flori si zâmbete. „Incepe saptamâna cu un zâmbet” a fost indemnul adolescentilor, care au anuntat, astfel, debutul Saptamânii Nationale a Voluntariatului (SNV), organizata la initiativa Asociatiei ProVobis.

„Nu impartim pliante de data aceasta. Vrem ca prezenta noastra sa fie mai umana, mai calda. Când ii dai omului un pliant crede ca vrei sa-i vinzi sau sa-i ceri ceva”, a explicat Gabriel Magurianu, coordonatorul Centrului de Voluntariat. Programul manifestarii a fost anuntat, tot ieri, in sala mare a Consiliului Judetean, de catre organizatiile care au consimtit sa se implice: FSC Bacau, Habitat for Humanity Comanesti, Sf. Ioan Bosco, Agentia Nationala Antidrog (ANA), Centrul Regional de Ecologie, Interact Club Bacau, Veniti cu Noi si Leo Alpha Young and Smart. A XV-a editie a manifestarii are programate actiuni in fiecare zi: luni – „Voluntariatul cu zâmbete”, marti – un lant uman realizat de voluntarii ANA si un training la sediul FSC, joi – un concurs de tenis la Centrul de Voluntariat si doua actiuni de ecologizare, joi pe Coada Lacului, iar vineri in cartierul Gheraiesti. Miercuri va fi ziua cea mai fierbinte.

Atunci va avea loc Târgul Voluntarilor, care va aduce „mare galagie, mare bucurie” in Parcul Catedralei, unde adolescentii vor cânta si vor dansa. Simultan, alti voluntari vor prezenta activitatile organizatiilor in care sunt membri, pentru ca bacauanii sa le cunoasca mai bine.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ