21 mai 2024
ActualitateAu fost semnate convenții de colaborare între CJ Bacău și furnizorii privați...

Au fost semnate convenții de colaborare între CJ Bacău și furnizorii privați de servicii sociale

Într-o întâlnire cu principalii furnizori privați de servicii sociale din județul Bacău, președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea, a semnat pentru al doilea an consecutiv convențiile de colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău.

Prin semnarea acestor convenții, se pune în aplicare un regulament meticulos elaborat, care are ca scop asigurarea transparenței și echității în decontarea subvențiilor destinate serviciilor sociale licențiate. Finanțarea acordată se bazează pe numărul beneficiarilor direcți, respectiv copii și adulți.

Potrivit președintelui CJ Bacău, au fost alocate suma de 1.000.000 de lei pentru un total de 32 de servicii sociale. Aceste servicii vor beneficia în total 507 persoane. De asemenea, au fost aprobate proiectele depuse de 17 ONG-uri care oferă servicii de prevenire a separării copilului de familie, servicii de protecție specială și servicii de recuperare pentru copiii cu dizabilități.Valentin Ivancea a subliniat că implementarea criteriilor clare în alocarea fondurilor va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor de care beneficiarii au atât de multă nevoie. Scopul principal al acestor finanțări este de a asigura că ajutorul financiar ajunge efectiv la cei care se află în situații de nevoie.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri