Elevii de clasa a VIII-a au intrat in atmosfera unui examen national / foto: Liviu Maftei

A inceput simularea examenelor nationale. Ieri, 22 februarie, au sustinut aceste teste elevii claselor a VIII-a, la Limba Româna. A fost un examen ca unul real, care a inceput la ora 9.00 si a durat doua ore. Fiecare elev a stat singur in banca, au fost si profesori supraveghetori, si camere de luat vederi.

Din raportarile facute catre Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau au absentat de la aceasta proba 338 de elevi. „Ar fi trebuit sa sustina aceasta proba 6.150 de elevi, cât sunt inscrisi in acest moment in clasele a VIII-a, din intreg judetul. Au fost insa prezenti 5.812 elevi din 149 de scoli. Subiectele au fost de nivel mediu, accesibile tuturor”, a declarat prof. Doina Marinov, inspector scolar de specialitate ISJ Bacau.

Pastelul lui Pillat si text la prima vedere dintr-o revista

PUBLICITATE

Candidatii au avut de raspuns la doua subiecte. Primul a fost cu intrebari de gramatica pe baza unei poezii („Vârful dealului” – de Ion Pillat), unde elevii au avut de notat sinonime (la cuvintele sfortare, inceata si sclipesc), de explicat rolul unei virgule dintr-o secventa, de stabilit rima din poezie, de transcris un epitet si o metafora din textul dat si de prezentat o compunere in care sa se motiveze apartenenta la pastel a poeziei. La al doilea subiect trebuia analizat un fragment de text publicat in revista Terra Magazin si scrisa o relatare despre o intâmplare reala sau imaginara din timpul unei excursii.

Rezultatele simularilor vor fi afisate pe 4 martie. Notele nu sunt trecute in catalog, iar pentru imbunatatirea performantelor scolare, acestea vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamânt, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral. Astazi, 23 februarie, are loc proba scrisa la Matematica, pe simularea Evaluarii Nationale, iar miercuri, 24 februarie, este programata proba la Limba si literatura materna, pentru care s-au inscris elevii care studiaza si in limba maghiara, la Ghimes Faget. La inceputul lunii viitoare se va organiza simularea examenului de bacalaureat.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ