Peste 150 de elevi de la 15 scoli coregrafice din tara (Bacau, Braila, Bucuresti, Cluj, Constanta, Galati, Iasi) se vor intrece sâmbata si duminica (18, 19 iunie) pe scena Teatrului de Vara „Radu Beligan” intr-un festival de dans/balet intitulat „Attitude Ballet Festival”.

Attitude Ballet Festival este un proiect al Asociatiei culturale „Reverence”, Colegiului National de Arta „George Apostu” si Teatrului Municipal Bacovia, care angreneaza tinerii din invatamântul de stat si privat intr-un festival dedicat artei dansului. Festivalul este o promovare a limbajului coregrafic in spatiul cultural bacauan, care cuprinde competetia „Attitude Ballet Competition”, Gala de Balet, Parada costumelor de balet, workshopuri de dans clasic si dans contemporan, cursuri de vara.

„Attitude Ballet Competition” – Bacau 2016, promoveaza tinerele talente in domeniul coregrafic, elevii care doresc sa faca performanta, sa se afirme pe scena, sa-si puna in valoare competentele artistice specifice celor cinci sectiuni: Dans Clasic, Dans Modern / Contemporan, Dans de caracter, Dans popular, ShowRevue/Musical theatre/Productii.

PUBLICITATE

Juriul festivalului este alcatuit din: Ileana Iliescu, artist emerit – presedinte; Tamara Grimmer, solist Teatrul de Balest din Sibiu – membru, Russell Hevey, solist Teatrul de Balest din Sibiu – membru, Aina Sanxo, solist Teatrul de Balest din Sibiu – membru , Drd. Prof. Cristina Todi, coregraf si regizor-coregraf – membru. Evenimentul este deshis publicului si va derula dupa urmatorul program:

Sâmbata,18 iunie: ora 10:00 – Deschiderea oficiala;
10:30 – 19:00 evolutia lucrarilor inscrise in concurs, cu pauza intre 12:00 si 14:00;

Duminica,19 iunie: ora 10:30 Gala laureatilor
11:30 Premierea concurentilor
13:00 Parada costumelor de balet
14:30 – 16:00 Work-shop – Dans clasic
16:30 – 18:00 Work – shop – Dans contemporan
18:30 – 20:00 Work – shop – Repertoriu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ