Sfârsitul saptamânii trecute a adus trei titluri balcanice pentu atletii bacauani. Dupa succesul obtinut la saritura in lungime de Ioan Andrei Melnicescu (CSM Onesti/ CSS Bacau), un alt bacauan s-a impus la Balcaniada de Juniori 1 de la Pitesti.

Este vorba de Alexandru Mihaita Novac, care s-a impus la aruncarea sulitei, cu un rezultat de 71,92 m. Novac, care este nascut in 1997, a fost urmat in clasamentul general de doi sportivi mai mari cu un an: moldoveanul Anatol Rugheana (67.84 m) si compatriotul Andrei David (65.12 m).

La Balcaniada de Juniori 1 de la Pitesti, care a reunit 340 de sportivi, atletismul bacauan si-a adjudecat si o medalia de bronz, prin Anca Iuliana Burca, autoarea unei sarituri in inaltime care a masurat 1,72 m, si cu care sportiva legitimata la SCM Bacau s-a plasat in spatele turcoaicei Esmanur Alkac si a grecoaicei Elefther Christogeorgou.

PUBLICITATE

Tot in weekend, la Sremska Mitrovica, in Serbia, au avut loc Campionatele Balcanice rezervate Juniorilor 2 si la care Georgiana Anitei (foto, SCM Bacau) a cucerit aurul probei de triplusalt, cu o saritura de 12.80. “Chiar daca Georgiana Anitei a sarit cu 80 de centimetri sub limita ei maxima, nu e o problema. Importanta este medalia de aur si, mai important decât toate, e ca Georgiana sa atinga un vârf de forma la Mondialele de Juniori 2, de la finalul acestei luni”, a precizat antrenorul campioanei balcanice, Cristi Nemteanu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ