Meldonium, medicament intrat de la inceputul acestui an pe lista substantelor interzise, face noi victime in sport. Numele cel mai ilustru este cel al rusoaicei Mariei Sarapova. Iata, insa, ca meldonium loveste si in sportul românesc.

Dupa atleta Mirela Lavric (CSM Onesti), o alta sportiva de seama din România a fost depistata pozitiv la un control anti-doping: Eva Tofalvi. Cea mai buna sportiva la sporturile de iarna din tara noastra, Tofalvi si-a recunoscut fapta. Si si-a anuntat retragerea.

Dar daca Tofalvi, la cei 37 de ani, se afla la final de cariera, in schimb Lavric (25 de ani) se pregatea de apogeu. Eleva Vioricai Pintilie cucerise in martie, la Portland (acolo unde a fost si depistata pozitiv), bronzul mondial la stafeta de 4×400 de metri si era ca si calificata la Olimpiada de la Rio de Janeiro. Scandalul de dopaj nu doar ca o scoate pe Lavric din cursa pentru Rio, dar o poate tine pe tusa o perioada mai lunga, ea riscând o suspendare de pâna la patru ani!

PUBLICITATE

“Acest medicament mi-a fost recomandat de medic pentru sinuzita cronica si probleme cardiace. L-am folosit cât a fost permis, pâna in decembrie. Sunt socata si regret enorm. Voi face apel”, a declarat Mirela Lavric. Daca apelul lui Lavric nu va avea câstig de cauza, CSM Onesti (dar poate ca si intreg sportul bacauan) va ramâne cu o singura speranta pentru Olimpiada de la Rio: triplusaltista Andreea Panturoiu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ