Patru titluri naționale au cucerit atletele reprezentând cluburile din județul Bacău la întrecerea de sală rezervată juniorilor și junioarelor 1. Cele patru medalii de aur au fost completate cu alte două de argint și patru de bronz.

De acum, chiar că nu mai e nicio surpriză! Când scrii Campionat Național de atletism, citești, automat, nume de campioni legitimați la cluburile județului Bacău. Așa a fost la Naționalele de Seniori și Tineret, la fel au stat lucrurile și weekend-ul trecut, cu ocazia celei de-a 51-a ediții a CN Under 20 găzduite de sala „Ioan Soter” din București. La întrecerea junioarelor 1, o treime dintre titlurile puse la bătaie au luat drumul județului Bacău.

Concret, din cele 12 probe feminine, nu mai puțin de patru au revenit băcăuancelor. Celor patru titluri naționale li s-au adăugat alte șase medalii, dintre care două la masculin. Marea performeră a fost Alexia Dospin (CSM Bacău). Vice-campioană națională la U23 și medaliată cu bronz la Senioare grație unui rezultat de 12.94, triplusaltista băcăuană în vârstă de 18 ani a trecut acum granița celor 13 metri și, cu un 13.04 m, a devenit campioană națională la Under20. La competiția rezervată junioarelor 1, sportiva antrenată de Aura Balaban și-a completat palmaresul și cu un titlu de vice-campioană națională la lungime, cu o săritură care a măsurat 5.84.

Alexia Dospin (CSM Bacău)

Titlul de campioană la această probă a rămas în județ. Mai exact, la Ioana Sabina Știrbu (CSS Unirea Iași/ CSM Onești), care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu un rezultat de 5.94. Continuând cu performanțele de la sărituri, să notăm că Federica Gabriella Apostol (CSM Bacău) a cucerit aurul la înălțime, imbunătățindu-și recordul personal: 1.81 m. Astfel, eleva Aurei Balaban a adăugat un centimetru rezultatului care, în urmă cu două săptămâni îi adusese un aur la U23 și un argint la Senioare. Locul 3 în proba de înălțime a revenit Biancăi Coșerariu (CSȘ Unirea Iași/ CSM Onești), cu 1.65m, așa cum bronzul la triplusalt a fost câștigat de Ioana Adnana Vrânceanu (CSȘ Bacău/ SCM Bacău), cu 12.96 m.

De la sărituri, la viteză. Și chiar dacă nu a câștigat un titlu național la 60 m garduri, CSM Onești a figurat printre protagonistele probei, adjudecându-și, grație parteneriatului cu LPS Brăila, nu mai puțin de trei medalii: un argint și un bronz la masculin, prin Darius Techiu (8.37) și Robert Simion (8.39) și un bronz la feminin prin Cosmina Balaban (8.73). Marea reușită a venit însă în proba de ștafetă. La 4x două tururi, CSM Onești a trecut peste toate barierele, inclusiv de vărstă, câștigând aurul național cu ștafeta formată din Alexandra Andreea Dinu (an de naștere 2002), Ștefania Medeea Mușulete (2005), Iarina Teodora Ungureanu (2004) și Alexandra Ștefania Uta (2007). Rezultatul, 3.39.05, este unul care arată că CSM Onești are- la această probă și nu numai- prezent, dar, mai ales viitor.

„Culegem acum și, sperăm, și în viitor, ce am sădit, cu migală, atenție și pasiune, încă de la nivelul copiilor”, a mărturisit Ingrid Istrate, directorul CSM Onești, clubul care lasă în urmă, de ani buni, grupări mult mai bine susținute financiar. Și club care, alături de CSM Bacău, SCM Bacău și CSȘ Bacău fac ca județul nostru să fie unul de locul 1 în atletism.PUBLICITATE