La nici o saptamâna de la finalul Campionatului Mondial de la Moscova, Federatia Româna de Atletism a programat intrecerile Campionatelor Nationale pentru Seniori si Tineret.

Desfasurata pe stadionul “Iolanda Balas Soter” din Capitala, competitia a inclus trei reuniuni: primele doua s-au derulat sâmbata, cea de final fiind programata in cursul dupa-amiezii de duminica. Atletii bacauani au avut un start bun, cucerind sase titluri nationale in reuniunile de sâmbata. Nicolae Soare (Stiinta Bacau) si Lavinia Scurtu (CSM Bacau 2010) au obtinut aurul atât la seniori, cât si la tineret. Astfel, Soare si-a adjudecat proba de 10.000 m, cu timpul de 29.41.25, in timp ce Scurtu s-a incununat din nou campioana la prajina cu o saritura care a masurat insa doar 3.50 m. O alta confirmare a venit din partea Biancai Perie (SCM Bacau).

Multipla campioana nationala la aruncarea ciocanului a reusit sâmbata cel mai bun rezultat al sezonului (71.57 m), depasind reusita cu care se calificase in finala Mondialelor de la Moscova (71.32) si obtinând astfel un nou titlu intern la seniori. In cursul dupa-amiezii de sâmbata a venit si medalia de aur cu numarul sase in contul atletilor bacauani. Ea a fost cucerita de Ioan Zaizzan de la Stiinta, care s-a impus in proba de 1500 m, cu timpul de 3:45, 75.

PUBLICITATE

Primele doua reuniuni ale Nationalelor au completat bilantul delegatiei bacauane cu alte clasari pe podium, atât la Seniori, cât si la Tineret. La 400 metri feminin, Mirela Lavric (CSM Onesti) a pierdut finala cu Bianca Razor (Viitorul -CSM Cluj Napoca), obtinând un timp de…argint: 52, 29, alte locuri doi revenind lui Alexandru Craescu (CSM Bacau 2010) la aruncarea sulitei, cu 68.11 m si lui Alexandru Terpezan (CSM Onesti) la 100 m, cu timpul de 10.70.

Ilie Coneschi (Stiinta) si Cristina Negru (CSM Onesti) au obtinut bronzul la 10.000 m, tineret, masculin, respectiv feminin, cu timpul de 31:42.47, respectiv 35: 39. 04.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ